Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin terör saldırısı sonrası hayatını kaybetmesi ve aynı saldırı da iki polisin şehit olması sonrası Hukukçular Derneği Bolu İl Temsilcisi Av. Fikret Çıracı basın açıklaması yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Hukukçular Derneği Bolu İl Temsilciliği adına yazılı basın açıklaması yayınlayan Av. Fikret Çıracı şu ifadeleri kullandı;

KONUŞAN HERKESİ SUSTURMANIN…

Terör kanlı ve alçak yüzünü bu kez Diyarbakır'da göstermiştir. Son zamanlarda iyice köşeye sıkışan terör yanlıları yeni kaos planlarını ortaya koymuşlardır. Konuşan herkesi susturmanın bir örneği Diyarbakır'da yaşanmıştır. İki polisimizin şehit edilmesi bizleri derinden üzmüştür.

TERÖRÜN NE DENLİ GÖZÜ KARA BİR NOKTAYA GELDİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR

Yine, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ifade özgürlüğü kapsamında basın açıklaması yaptığı sırada bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, bizi insani olarak, hassaten; kendisinin bir meslektaşımız olması hasebiyle derinden üzmüştür. Diyarbakır Barosu gibi önemli bir baro başkanının öldürülmesi, terörün ne denli gözü kara bir noktaya geldiğini göstermiştir.

BİR DÜŞÜNCEYİ SAVUNMA VE YAYMA ARACI OLMAMIŞTIR

Savunulan düşünce ne olursa olsun; şiddete başvurmadan tüm fikirlerin tartışılıp konuşulabilmesi, öncelikle hukukçular olarak bizim temel ilkelerimizdendir. Hiç kimse sadece düşüncesinden dolayı yargılanmamalı, kınanmamalıdır. Özgür ve hukukun hakim olduğu toplumun gereği, budur. Bu noktada, bu olay tekrar göstermiştir ki; silah hiçbir zaman bir düşünceyi savunma ve yayma aracı olmamıştır ve olmayacaktır. Çatışma ortamı ve kaos tüm bireylerin zararınadır. Bu nedenle, silahları bırakmanın ve şiddete son vermenin; elinde gayr-ı meşru bir şekilde silah tutanların bir an evvel bu silahlarını bırakmasının önemi biraz daha anlaşılmıştır.

BİRLİK-BERABERLİK DUYGUSU PROVOKASYONLARI BOZACAKTIR

Ülkenin birlik ve beraberliğe yine çokça ihtiyaç duyulan bir zamanda, tüm yurttaşlarımız sağduyu ve birlik-beraberlik duygusu içerisinde önceki provokasyonları bozduğu gibi bunu da bozacaktır. Memleketin her bir ferdinin Türkiye'ye aidiyet hissiyle terörün karşısında olması her zamankinden daha ehemmiyetlidir.

BİRLİK VE KARDEŞLİĞİNİN YANINDA OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ

Bu menfur olay neticesi şehit olan polislerimize ve yaşamını yitiren Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyor; Hukukçular Derneği olarak terörün karşısında ve milletin birlik ve kardeşliğinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Haber Merkezi