Gerede'de kendisinden bir süredir haber alınamayan 77 yaşındaki Sabahattin Beydilli isimli vatandaş, evinin kömürlüğünde ölü olarak bulundu. Olay üzerine harekete geçen yetkililer katil zanlısını yakaladı.
Bir süredir haber alınamadığı için komşularının ihbarı üzerine ortaya çıkan korkunç olayda; Sabahattin Beydilli isimli vatandaş, evinin kömürlüğünde ölü halde bulundu.
Çarşamba günü komşularının ihbarı sonrasında ortaya çıkan acı tabloda, Bahçelievler mahallesinde yaşadığı evinin kömürlüğünde ölü bulunan 77 yaşındaki Beydilli'nin zanlısı ise çok geçmeden emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonrasında önceki gün yakalandı.
Edinilen bilgilerdeki iddialara göre, başının arkasından taşla vurularak bedenine zarar verilen yaşlı adam, birkaç darbe sonrasında daha fazla dayanamayarak, oracıkta can verdi.
Kömürlükte cansız bedene ulaşan emniyet güçleri; başının arkasından yara alarak hayatını kaybeden Beydilli'nin evinde yaptığı araştırmada, herhangi bir hırsızlık emaresine rastlayamazken, şahsı yakından tanıyan ve şüphe edilenlerin çetelesini çıkararak, her ulaştığı delilde çemberi biraz daha daralttı. Başarılı polis ekipleri birkaç gün sonra katil zanlısını evinde yakaladı.
Ulaşılan bilgilerdeki iddialara göre, Gerede nüfusuna kayıtlı 39 yaşındaki Mustafa Y'nin emniyet güçlerince yapılan baskın esnasında, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.
Ankara'ya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Beydilli'nin cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından, Kavacık Köyü Mezarlığına defnedildi.
Neden ve nasıl oldu?
Namus meselesi olduğu iddia edilen olaydaki ulaştığımız bilgilere göre; katil zanlısı Mustafa Y'nin eşi, Sabahattin Beydilli'nin geçtiğimiz yıllarda vefat eden eşine, bakıcı olarak yardım etmekteydi. Bu süreçte tanışan ikili, Beydilli'nin eşinin ölümü sonrasında da diyaloglarını sürdürürken, bir zaman sonra aralarında ilişki başladı.
Yine iddialara göre; 77 yaşındaki Beydilli, birlikte olduğu kadının çıplak resimlerini de çekerek; Kocanı boşayacaksın, bana varacaksın,” şeklinde tehdit ederek, elinde bulunan çıplak resimler üzerinden kadına sözlü şantaja başladı.
Gel zaman - git zaman Beydilli'nin çektiği çıplak resimlerden haberdar olan Mustafa Y, karısının resimlerini isteyerek, Beydilli'nin kendilerini rahat bırakmasını istedi. Bu görüşmenin yapıldığı esnada, ortam hararetlenmeye başlarken, çıkan sözlü tartışma sonrasında eline geçirdiği taş ile kafasının arkasından yaşlı adamı verdiği darbelerle öldüren Mustafa Y, cansız bedeni, şahsın yaşadığı evin kömürlüğüne bıraktı.
Şahsın üzerinden bir miktar da para alarak, olay yerinden uzaklaşan zanlı, emniyet güçlerinin başarılı öngörüleri ve takibi sonrasında önceki gün yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.