Bolu Ülkü Ocakları Başkanı yaptığı basın açıklamasında, Çin zulmü altında olan Türkistan'da yapılan işkenceyle İslamiyet'in silinmek istendiğini açıkladı.

Bolu Ülkü Ocakları Doğu Türkistan'da yapılan Çin zulmüne tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasıyla tepkilerini dile getiren Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil, şu ifadeleri kullandı;
Bu aziz, mübarek günde bu kutlu yürüyüşümüz Ata topraklarımız Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin çektiği ıstıraplara, işkencelere sesimizi yükseltmek, dur demek ve onların yalnız olmadığını göstermek içindir. Ramazan-ı Şerifin bu mübarek günlerinde Çin esareti altında bulunan Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize komünist Çin rejimi tarafından dini görevlerini, ibadetlerini yerine getirmemeleri için her türlü işkence uygulanmakta, oruç tutanların zoraki oruçları bozdurulmaktadır. Bununla kalmayarak, 'işkencelerle alkol tüketmeye zorlamaktadır. Bunların amacı Doğu Türkistan bölgesindeki kardeşlerimizi asimile ederek, Allah'ın dini İslamiyet'i de silmek, Yok etmektir.

Geçtiğimiz haftalarda Çin de yapılan köpek yeme festivaline dünya çapında tepki gösterilirken, peki bu masum insanlar için neden hiç kimse sesini çıkartmamaktadır? Tatlı su Müslümanları nerededir? Filistin'e, Suriye'ye özel dua seansları yapanlar nerede peki? Söz konusu Türk olunca Müslüman sayılmıyor mu bu millet. Her şeyden önce bu zulme dur demek, tüm dünyanın sorumlu olduğu bir insanlık borcudur. Ramazan-ı Şerifin mübarek günlerinde ahlaksızlık abidesi LGBT(eşcinsellik) onursuzluk eylemi için boğaz patlatan siyasiler nerede peki? Biz cevap verelim. Bir yanda insanlık, yaşam, özgürlük mücadelesi varken şeref yoksunları, ahlaksızlık peşindeler!
Acımız o dur ki; Doğu Türkistanlı kardeşlerimize ülkemizde herkes kulak tıkamakta, göz yummaktadır. Bizler Türk Milliyetçileri, Ülkücüler olarak bu zulme sessiz kalamayız! Son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz! Yüce Allah bu mübarek günlerin hürmetine kardeşlerimize yardım etsin, rahmet eylesin, şehadetlerini kabul etsin.

Son olarak Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Musul'da ve daha sayamayacağımız yürek dağlayan bir çok yerde zulme maruz kalan soydaşlarımıza rabbim yardım etsin, bizlere daha fazla yardımcı olmak için güç kuvvet nasip etsin, şehadet şerbetini içmiş soydaşlarımıza Rahmet eylesin. Ayrıca 5 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleşen Urumçi katliamında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları saygı ile anıyoruz. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin” Haber Merkezi