Sarıalan Yaylası'nda sarı ve mor renkte açan çiğdemler baharı müjdeliyor.
Kar kalınlığının bir metre 80 santimetre olduğu Kartalkaya Kayak Merkezi'ne 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıalan Yaylası'nda çiğdemler çiçek açtı. Kartalkaya'ya gelen tatilciler, yaylayı ziyaret ederek sarı ve mor renkte açan çiçeklere ilgi gösteriyor.
Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin kayak merkezine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kayak merkezinde bulunan otellerin hafta içi yüzde 85, hafta sonu ise yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini söyledi.
Kartalkaya'da iki mevsimin bir arada yaşadığını ifade eden Ergül, "Sarıalan Yaylası'nda çiğdemler çiçek açtı. Kayak merkezine gelen tatilciler yaylada ilkbaharı, Kartalkaya'da kış mevsimini yaşıyor" diye konuştu.
Yakın bir zamanda kar yağışı beklediklerini anlatan Ergün, "Kartalkaya'da bir metre 80 santimetre kalınlığında kar var. Pistlerde kayak için çok elverişli kar bulunuyor. Tatilciler toplam uzunluğu 42 kilometre olan pistlerde dolayasıya kayak yapabiliyor. Kayak sezonu nisan ayına kadar devam edecek" şeklinde konuştu.