Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Yıldız, tabii afetlerden zarar gören çiftçilerin durumunun karara bağlandığını belirterek %30 üzerinde zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğini söyledi.

Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Yıldız, tabii afetlerden zarar gören çiftçilerin durumunun karara bağlandığını belirterek %30 üzerinde zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğini söyledi. İl Hasar Tespit komisyonu; 2090 Sayılı Kanun ve 2015/7510 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği tabii afetlerden ekilişleri veya tesisleri zarar gören üreticilerin başvurularını değerlendirmek için İl Müdürlüğü toplantı salonunda toplandı.

Vali Yardımcısı Ayhan KARTLI başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail TAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE, Milli Emlak Müdürü Hasan Fatih CANDEMİR, Ziraat Odası Başkanı Hakkı FİDAN, Paşaköyü Tarım Kredi Koop. Müdürü Bayram TOPÇU, Yukarısoku Tarım Kredi Koop. Müdürü Nilgün GÜNEŞ ve Örencik Tarım Kredi Koop. Müd. Hayri CEYLAN katıldı. 01/01/2015-20/01/2015 tarihleri arasında meydana gelen doğal afetler sebebiyle zarar gören çiftçilerin durumları değerlendirildi; borç erteleme talebi olan, ekilişleri veya tesisleri %30 üzerinde zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelendi.

Ayrıca üreticilerin 2090 Sayılı Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararınca münferit olarak alınan kararlar kapsamında devlet tarafından verilecek hibe, teşvik, borç ertelemesi gibi nakdi ve ayni yardımlardan yararlanabilmeleri için zararın oluştuğu tarih itibariyle İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek zarar tespiti yaptırmaları ve Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları hususunda bilgilendirilmesine ve ekip çalışmalarının devam etmesine karar verildi. Haber Merkezi