İl Hasar Tespit komisyonu; 2090 Sayılı Kanun ve 2015/7510 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği tabii afetlerden ekilişleri veya tesisleri zarar gören üreticilerin başvurularını değerlendirmek için 20/05/2015 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda saat 10:00'da toplandı.

Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Milli Emlak Müdürü Hasan Fatih Candemir, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Paşaköyü Tarım Kredi Koop. Müdürü Bayram Topçu, Yukarısoku Tarım Kredi Koop. Müdürü Nilgün Güneş ve Örencik Tarım Kredi Koop. Müd. Hayri Ceylan katıldı. 01/01/2015-20/01/2015 tarihleri arasında meydana gelen doğal afetler sebebiyle zarar gören çiftçilerimizin durumları değerlendirilmiş olup; borç erteleme talebi olan, ekilişleri veya tesisleri %30 üzerinde zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelenmiştir.

Ayrıca üreticilerimizin 2090 Sayılı Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararınca münferit olarak alınan kararlar kapsamında devlet tarafından verilecek hibe, teşvik, borç ertelemesi gibi nakdi ve ayni yardımlardan yararlanabilmeleri için zararın oluştuğu tarih itibariyle İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek zarar tespiti yaptırmaları ve Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları hususunda bilgilendirilmesine ve ekip çalışmalarının devam etmesine karar verilmiştir. Haber Merkezi