Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye iş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği uygulanacak Tarımsal Nüfus Genleşiyor projesi kapsamında İş Kur İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile 2014 yılı içinde gerçekleşecek olan eğitimlerin 4'üncüsü Bitki Zararlılarıyla Mücadele” konulu eğitim Demirciler Köyü kadın çiftçileri ile devam ediyor.

Koordinasyon ve tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe ve Veteriner Hekim Zuhal Yıldırım tarafından Demirciler Köyünde 21 kadın çiftçinin katılımıyla Bitki Zararlılarıyla Mücadele” konusuyla eğitim gerçekleşti. Eğitimlerin Demirciler ayağı 11-20 Kasım 2014 tarihleri arasında devam edecek olup katılımcı bayanlarımızın ilgileri de ayrıca memnuniyet verici.

Kırsalda üretimin temelini oluşturan bayanlarımızın konuya olan hakimiyet, ilgi ve alakaları diğer eğitimlerimizde olduğu gibi oldukça fazlaydı. Tarımsal nüfusun gençleştirilmesi ve üretici kadınlarımızın bilgi açısından daha donanımlı olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerimiz program dahilinde devam edecek olup İl Müdürümüz İsmail TAŞ'ta zaman zaman eğitimlere katılarak kursiyerlerimizi yerinde takip edecek.