Çift porsiyon Adana!

Adanaspor:0 Boluspor:2

Boluspor, PTT 1'nci liginin 12'inci haftanın açılış karşılaşmasında deplasmanda 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda Adanaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu karşılaşmanın ilk yarsını 1-0 önde kapatırken, rakibimizi Prijovic'in 14 ve 90+4'üncü dakikalarda attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı beyazlıların genç yıldızı Emre Kılınç, 44'üncü dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kırmızı beyazlılar, son 3 deplasman karşılaşmasından 9 puan çıkarmayı başardı.

HABER MERKEZİ

Adana maçına kırmızı beyazlılarda teknik direktör Reha Erginer, Özkan, Serkan Yalçın, Mehmet Kuruoğlu, Umut Meraş, Deniz Aslan, İshak, Bilal, Ali Dere, Emre Kılınç, Kibong, Prijovic on biri ile çıktı.

Boluspor teknik direktörü Erginer, geçtiğimiz haftalarda elmacık kemiği kırılan Cengiz Umut Meraş'ı, uzun bir aradan sonra ilk on bire dahil etti. Öte yandan sarı kart cezası sona eren golcü oyuncu Kenan Şahin'de karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Erginer, haftalardır eleştiri oklarının hedefi olan İsmail Haktan Odabaşı'nı ise yedeğe çekti. Odabaşı'nın yerine Ali Dere ilk 11'de başladı.

Karşılaşma Boluspor'un vuruşu ile başladı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını Adanaspor yakaladı. Ceza sahası içinde Olcay'ın kafa vuruşu auta çıktı. Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında deplasmanda golü buldu. Bilal'in ara pasına çok iyi hareketlenen Prijovic, ceza sahası içinde topa çok sert vurdu. Top ağlarla buluştu. Bu golle Boluspor, deplasmanda 1-0 öne geçti. Golün 1 dakika sonrasında Boluspor ikinci gole çok yaklaştı. Ali Dere, sol çaprazdan sert vurdu. Top auta çıktı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümü Boluspor'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi. Boluspor, ilk yarım saatlik zaman diliminde girdiği birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi. Karşılaşmanın 34'üncü dakikasında Boluspor'dan Mehmet Kuruoğlu, sarı kart gördü. Karşılaşmanın 44'üncü dakikasında sakatlanan Emre Kılınç, yerini İsmail Haktan Odabaşı'na bıraktı. İlk yarının sonuna 2 dakikalık ek süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı Boluspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya her iki takımda aynı on birlerle başladı. Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Bilal Gülden, karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. İkinci yarıya Boluspor, daha kontrollü başladı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Boluspor ikinci gole çok yaklaştı. Seri çalımlarla ceza sahasının önüne gelen Ali Dere çok sert vurdu. Dere'nin şutu üst direkten oyun alanına geri geldi. Boluspor, bu dakikada mutlak bir golden oldu. Karşılaşmanın 72'inci dakikasında Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, karşılaşmada ikinci gole değişikliğini yaptı. Ali Dere oyundan çıktı, Kenan Şahin oyuna dahil oldu. Mücadelenin 86'ıncı dakikasında Boluspor bir kez daha 2'inci gole çok yaklaştı. Defansın hatasını iyi değerlendiren Prijovic, topu İsmail'e aktardı. İsmail, bekletmeden Kenan'a pası Kenan, topa vurmakta geç kalınca Adanaspor defansı topu kornere yolladı. Boluspor, son oyuncu değişikliğini 90'ıncı dakikada yaptı. Umut oyundan çıkarken, İlyas oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın sonuna 5 dakika süre ilave edildi. Karşılaşmanın son dakikasında Boluspor aradaki farkı ikiye çıkardı. Prijovic, şık çalımlarla ceza sahası ön çizgisine kadar geldi. Golcü oyuncu, rakibinden sıyrıldıktan sonra sert vurdu. Top, köşeden ağlarla buluştu. Boluspor, bu golle farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşma Boluspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Kırmızı beyazlılar, PTT 1'inci ligin 13'üncü haftasında kendi sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak.