Bolu Belediye Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili üyeleri, Belediye Meclisi'nde yapılan bazı çalışmalar hakkında Bolu kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. CHP Meclis Grubu adına açıklama yapan Cahit Görüş, açıklamasında Boluspor ‘a kalıcı bir gelir olması amacıyla verdikleri benzinlik önergesinin oylanmamasını, otopark abonman ücretleri ve TOBB tarafından ilimize yapılmak istenen liseyle ilgili CHP'nin görüşlerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla, mecliste görüşülen konuları değerlendirdi. Cahit Görüş tarafından yapılan açıklamada 3 konu hakkınd aCHP'nin görüşü kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamanın satır başları şu şekilde;
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Geçen hafta basında da yer aldığı gibi, Boluspor'a devamlılık sağlayan bir gelir kazandırmak için Bolu Belediye Meclisi Başkanlığı'na bir önerge vermiştik. Başkan verdiğimiz bu önergeyi okuttuktan sonra, gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili olarak yapılması gereken oylamayı, tüm ikazlarımıza rağmen yaptırmamıştı. Başkanın bu tutumuna, önce sözle, daha sonrada meclisi terk ederek tepki göstermiştik. Son meclis toplantısında, bu konu üzerine ısrarla gideceğimizi tekrarlayarak, aynı önergeyi mart ayı meclis toplantısında tekrar vereceğimizi, eğer başkan aynı şekilde davranıp önergemizi mecliste oylatmazsa, meclis kararlarının hepsine muhalefet şerhi koyarak hayır diyeceğimizi belirttim. Ayrıca önergemiz (gündeme alınması kabul edilir veya edilmez) yine oylanmazsa bununla ilgili İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı da belirtmek istiyorum.
“AYLIK ABONMAN ÜCRETİNİN 100 TL OLMASINI İSTEDİK”
Meclis komisyonunda bu konu görüşülürken arkadaşlarımızın ısrarlarına rağmen aylık abonman ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir. Meclis oturumunda ise, kapalı otoparkın bile aylık abonman ücretinin 100 TL olduğu, Fırka Tepesine yeni yapılmaya başlanan otopark yapılıncaya kadar, aylık abonman ücretinin 100 TL olmasını, otopark yapıldıktan sonra ücretin tekrar belirlenebileceğini belirttik. AKP'li meclis üyelerinin ısrarla 130 TL'nin az bile olduğunu belirtmeleri ile rapor AKP'li üyelerin istediği şekilde kabul edilmiştir.
“KENDİSİNİ KINIYORUZ”
Belediye meclisi şahsi konularla ilgili konuşmaların yeri değildir. Meclis başkanlığı koltuğu, öyle her istediğine hakaret etme, aşağılama yeri hiç değildir. Başkanın belediye meclisinde, Sayın milletvekilimiz Tanju Özcan'la ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili olarak kendisini kınıyoruz. Başkanın eğer Sayın Milletvekilimizle ilgili sorunu varsa gitsin başka mekanlarda, basının veya kameraların önünde karşılıklı olarak sorununu halletsin. Bu konuda ısrar edecek olursa bu konuda tepkimizi artıracağımızı bilinmesini istiyoruz.
“YATIRIMIN BAŞKA BİR TARAFA YÖNELMESİ KAYGISI İÇERİSİNDEYİZ”
Bolu TSO'nun açılışında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun söz verdiği bir okul vardı. Yaklaşık 16 ile 24 derslik arası çok ciddi bir ihtiyaç olan Kız Meslek Lisesi'nin külliye halinde olacağını belirttiler. Yaklaşık 5 ile 8 milyon TL'ye çıkacak bir yatırım. Bolu için ticaret odası seçimlerinin de yaklaştığı günlerde çok ciddi bir fırsattır diye düşünüyoruz. Biz CHP olarak bunun bir an önce yapılması için elimizden gelen katkıları verdik. Bu alanının Özel İdare'nin yanındaki İzzet Baysal Vakfı'nın da yapmış olduğu lisesinin yan tarafındaki bir hazine arazisine belediye olarak teklif edildi. Ayrıca bir yer daha teklif edildi. Tahmin ediyorum ticaret odası Özel İdare'nin arkasındaki alan için görüş