Bülen Ecevit'in ölüm yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayımlayan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Bayraktar, Türkiye gurur duymalıdır ki böylesine onurlu, azimli, çalışkan, birleştirici, çözüm odaklı ve dürüst bir siyasetçi yetiştirmiştir. Ölümünün sekizinci yılında kendisini sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Eda Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Eski genel başkanlarımızdan Bülent Ecevit'i kaybedeli sekiz yıl oldu. Kendisi 80 yıla sığdırılabilecek her türlü güzel siyasi hamleyi ömrüne sığdırarak dünyadan göç etmiş bir siyasetçiydi. Cumhuriyet Halk Partisi'ni 'ortanın solu' kavramıyla tanıştırarak partisini daha geniş kitlelerle kucaklaştırmayı başardı. Halkı tanımlarken imtiyaz sahibi olanların ve kendini bu imtiyazları elde etmeye haklı bulanların halkın dışında olduğu vurguladı. Asıl halk bu imtiyazlara sahip olamadığı için devlet yönetiminde yeteri kadar söz sahibi olamayanlardan oluşuyordu. Ona göre devletse, baba değil evlat idi. Yani halka hükmeden, ona tepeden bakan bir devlet baba değil; halkın yararına halka hizmet eden bir evlat devlet olmalıydı. Halk ile devlet birbirine yabancılaşmamalı, birbiriyle kucaklaşmalıydı. Günümüzdeki devlet büyükleriyle kıyasa soktuğumuzda, o dönemde devletin tüm imkanlarına sahip bir liderin böylesine mütevazı bir tanımlama yapması önünde saygıyla eğiliyorum. Yani Bülent Ecevit, yalnızca CHP için değil Türk siyasi tarihi için de önemi azımsanmayacak boyutta kazanımlar sağladı. Türk soluna kazandırdığı 'demokratik sol' kavramı, ithal edilmiş 'devşirme' sol anlayışın yerine özgün ve Anadolu özüne uygun bir nefes oldu. Bugün Ecevit'e minnet duyulması gereken önemli konulardan biri bu kavramın Türk siyasetine kazandırılmasıdır.

Ecevit dönemi Türkiyesi Kıbrıs Barış Harekatı'yla birlikte NATO'ya girebilmek uğruna Kore'ye asker gönderip savaşa giren Türkiye'den, NATO'ya ve müttefik ABD'ye kafa tutarak milli çıkarları peşinde koşan bir Türkiye'ye dönüştürüldü. Tüm dünyanın karşısında dik duran küçük ve genç ülke ciddiyetini süper güçlere anlatmakta ısrarcı oldu ve başardı. Türkiye gurur duymalıdır ki böylesine onurlu, azimli, çalışkan, birleştirici, çözüm odaklı ve dürüst bir siyasetçi yetiştirmiştir. Ölümünün sekizinci yılında kendisini sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. 'Umudumuz Karaoğlan'a, bu büyük adama CHP gençliğinden selam olsun...”