Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da yapılan Nevruz kutlamalarını, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan sert bir dille eleştirdi. Özcan, Bahar bayramlarının terör örgütü ve yandaşlarının gövde gösterisi haline dönüştürüldüğü günleri yaşıyoruz” dedi. Nevruz kutlamalarına Bolu'dan en sert eleştiri CHP kanadından geldi. Parti binasında yapılan aday tanıtım toplantısı sırasında Nevruz Bayramı kutlamalarına değinen iki isim, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan oldu.

İl Başkanı Kazım Karsu, yaptığı konuşmasında Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı ve Atatürk'e dair bir şey olmadığını belirtti ve devam etti; Bizi yönetenlerin Güneydoğu'da, Ankara'da, İstanbul'da Nevruz kutlamalarında neler neler yaptığını uzun uzun anlatmayacağım. Nevruz dedikleri baharın karşılanmasında ne Türk Bayrağı vardı ne de Mustafa Kemal Atatürk'e dair bir şey. Bu ülkede 50 bin kişinin katilliğini üstlenmiş, 40 senedir bu işin mücadelesini yapıyoruz diyen bir katil vardı. Onun resmi ve bir paçavrası herkesin elinde sallanıyordu. Bizim esas yapmak istediğimiz Güneydoğuyu, Doğuyu, Batıyı birbirinden ayırmak değil. Biz Cumhuriyetin temellerini atarken beraber yaşamaya karar vermiştik. Beraber savaştık. Savaştılar bu ülkeyi kurdular. Bu ülkenin içinde barışı güzelliği arayarak en sonunda bulacağız. Bunu temin edecek tek parti CHP'dir. CHP kavga istemeyen, dövüş istemeyen, silahı savunmayan bir partidir. silah savaşta olur. Savaş icap etmedikçe Atatürk'ün dediği gibi silah bir cinayettir. Hiçbir ananın ağlamasını istemiyoruz. Bugün bir ananın ağlamasını önlemek için yarın yüz binlerce insanın ananın ağlamasına tahammül edemeyiz. Bu ülke bölünmez bir bütündür. Her karış toprağında hepimizin ırkının, sülalesinin, geçmişinin kanı vardır. Hepinizin gözlerine o günleri getirmesini diliyorum. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da hiçbir Türk anası insan ölsün istemez. Hiçbir Türk askeri insan öldürmez mecbur kalmadıkça. Barışın temel taşları CHP'dir. CHP Anadolu'da Cumhuriyetin temelidir. Bu temeli hep beraber muhafaza edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Kazım Karsu'dan sonra adaylık süreci hakkında konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Vatan hainlerinin baş tacı yapıldığı bir süreci yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Teröristlerin meydanlarda cirit attığı, bahar bayramlarının terör örgütü ve yandaşlarının gövde gösterisi haline dönüştürüldüğü günleri yaşadığımızı ifade eden Özcan, 2 gün önce yaşananlar Türkiye'nin nereye doğru gitmekte olduğunu bir kez daha gösterdi. Hep söylüyoruz Türkiye'de at izi ile it izi birbirine karıştı. Artık Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz diyen insanlara vatan hainleri, terör örgütü liderinin resimleri ile gövde gösterisi yapanlar da demokrasi havarisi olarak anılmaya başladı. Bizim itirazımız hep bunaydı. Bu Ak Parti bu ülkeyi soyuyor dedik. Bu Ak Parti yönetmekle yükümlü olduğu ülkeyi sadece soymuyor bölünmeye doğru götürüyor. Vatan hainlerinin baş tacı yapıldığı bir süreci yaşıyoruz. Teröristlerin meydanlarda cirit attığı, bahar bayramlarının terör örgütü ve yandaşlarının gövde gösterisi haline dönüştürüldüğü günleri yaşıyoruz. Ben bunları üzülerek söylüyorum. Yeniden milletvekili adayı olmamda ki en büyük sebep meydanı bu vatan hainlerine bırakmamak. Ben sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri olarak anılmaktan onur duyacağım, gurur duyacağım. Sonuna kadar da bu bölücü unsurlarla mücadele etmeye devam edeceğim. Ülkeyi hep birlikte bu Ak Parti iktidarından kurtarmamız lazım. O yüzden geçmişte ki kişisel kırgınlıkları bir tarafa bırakmamız lazım” şeklinde konuştu. Haber Merkezi