CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 16 yıldan bu yana Bolu F Tipi Cezaevi'nde tek kişilik hücrede cezasını çeken İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılama yolunun açılmasını istedi. Ağbaba, CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte ‘yeniden yargılama' konusunda TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplatısına kendilerine ‘Mirzabeyoğlu Davası Takipçileri' adını veren bir grup da katıldı.
Bütün siyasi davalarla ilgili yeniden yargılama yapılmasını talep eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Odatv, KCK, askeri casusluk, Ergenekon, şike ve benzeri tüm davalar için, Gezi çocukları için ve benzer tüm davalar için cezaevinde unutulmuş binlerce insan için yeniden yargılanma yapılmalıdır" dedi.
“MİRZABEYOĞLU'NU CEZAEVİNDE UNUTTULAR”
Salih Mirzabeyoğlu'nun cezaevinde unutulan insanlardan biri olduğunu ifade eden Ağbaba, "Göz göre göre cezaevinde ölüme terk edilmiş birisi. Bizler arkadaşlarımızda birlikte geçtiğimiz yıl Mirzabeyoğlu'nu cezaevinde ziyaret ettik ve hukukun katledildiği bir yargılama sürecinden geçmiş ve şu an cezaevinde. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çeken Mirzabeyoğlu şu an 63 yaşında, evli ve iki çocuk babası, tam 16 yıldır hapishanede. Mirzabeyoğlu'nun majör depresyon raporu var. Tam bir tecrit altında" dedi.