CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İl Örgütü, yeni oluşan MHP İl Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken, cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle fikir alış verişinde bulundular. CHP Milletvekili Özcan amaçlarının el ele vererek ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtarmak olduğunu söyledi.
Ziyarette konuşan ve teşekkürlerini ileten MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Sayın İl Başkanım, Değerli Parti Yöneticileri hepiniz hoş geldiniz. Sağ olsun dün Sayın Veklimiz Tanju Özcan Bey kendisi aradı hem tebrik amacı ile, hayırlı olsun amacı ile, hem biliyorsunuz gündemimizde cumhurbaşkanlığı seçimi var, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kendi aramızda bir istişare, fikir alışverişi yapmak için randevu talep ettiler. Biz de kendilerine uygun olduğumuzu söyledik. Şu saat itibari ile randevu taleplerini kabul ettik. Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ederim” dedi.
CHP İl Başkanı Kazım Karsu birlik beraberlik mesajları vererek, Çok derli arkadaşlarım, aslında biz çok evveliyatından beraberdik. Birbirimizi görüyorduk. Birbirimizi aslında zaman zaman seviyorduk, zaman zaman takdir ediyorduk bazı noktalarda. Beraberdik, beraber geldik. Sonra siyaset bizi ayırdı. Bu siyasetin ayrılışı detaylardadır. Esasında söz konusu vatan, cumhuriyet olunca her şey teferruattır diye düşünüyorum. Hepinizin bizi coşku ile karşılamasını memnuniyetle kabul ediyorum. Gelecekte de birlikte beraberlikte başka adımlar atabilir miyiz diye beynimde geçiyor. Bundan önceki seçimde keşke birlikte olsaydık, bugün bazı değerler bizim elimizde olacaktı. Ama biz bunu yapamadık, yapamıyoruz. Gelecekte daha değerli yerlerde, daha başka seçimlerde, daha yerlerde birlikte olacağımızı umut ediyorum. Zaten ülkenin kurtuluş, ülkenin bataktan, sarmaldan kurtuluşu bu iki partinin, bu iki görüşün asgari müştereklerde birleşmesinde, bütünleşmesinde, bir noktaya temas etmesinde görüyorum. Yeni cumhurbaşkanı adayımızı beraberce destekleyeceğimiz için ayrıca mutluyum. Mağlubiyet artık galibiyetlere dönmelidir. Sevgisizlik sevgiye dönmelidir. Ülke pahasına her şey yapılır. Bizim birbirimizden fazla farkımız yok. Aynı ülkeden, aynı kaynaktan geliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Özünde aynı ilkeleri benimsemiş iki ana siyasi akım”
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise ziyaret amacını açıklayarak, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun diğer adaylardan farklarını aktardı. Özcan, Ben öncelikle Sayın İl Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bizleri bugün kabul ettiniz, çok sıcak bir şekilde karşıladınız. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Biz bugün buraya il başkanımızla, il yöneticilerimizle, ilçe yöneticilerimizle, kadın kolları temsilcilerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimizle karma bir ekip olarak geldik. Dün sayın il başkanımıza anlattık; farklı bir süreç yaşıyoruz. Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanı halk oyu ile seçiliyor ve belki cumhuriyet tarihinde ilk kez bu güne kadar zaman zaman birbiriyle paralel hareket etmiş, zaman zaman siyaseten rakip olmuş ama özünde aynı ilkeleri benimsemiş iki ana siyasi akımın önderliğinde uzlaşı belirlenen ki bu cumhuriyet tarihinin en önemli uzlaşmasıdır o yönde çok önemli, belirlenen ortak aday ile ilgili Bolu'da neler yapabiliriz, neler yapmalıyız bunları değerlendirmek amacı ile buraya geldik. Tabi ondan önce şunu da söyleyeyim; bu benim için biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. MHP'de yeni yönetici arkadaşlarımız görev aldılar ben yeni görev MHP'sinde, yönetim kurullarında göreve başlayan tüm arkadaşlarıma hayırlı, uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah Bolu siyaseti ve ülke siyaseti sizin katkılarınızdan çok bey bekler” dedi.
“Milletimize çok önemli bir görev düşüyor”
Özcan, Bu seçim Türkiye'de ilk oluyor. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi meselesi ilk kez yaşanıyor. Bir inatlaşma sonucunda 2007'de hatırlarsınız mevcu