CHP İl Başkanı Kazım Karsu'dan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a övgü dolu sözler. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Muhalefetle birlikte Bolu'yu geleceğe taşımak istediği sözlere ve il başkanlığına gönderdiği yazıya yanıt verdi. Karsu, Başarılarına destek vereceğimize şimdiden söz veriyorum” dedi.
KARSU BAŞKAN YILMAZ'A MİNNETTAR OLDUĞUNU İFADE ETTİ
CHP Belediye meclis üyelerinin düzenlediği basın toplantısına katılan CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kendilerine gönderdiği yazı ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi. İlk olarak CHP İl Yönetimin görevinin proje üretmek olmadığını ancak bunu yapacak sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti. Öncelikle CHP'nin belediyedeki temsilcilerinin CHP Belediye Meclis üyeleri olduğunu anımsatan Karsu, Bu üyelerimizi çiğneyerek, ezerek onları yok sayarak bir yere varılacağını sanmıyorum. Önce onlara daha insanca daha Boluluca, daha kültürlü hareket tarzlarını gösterir ise büyük katkılar yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.
KARSU, BAŞKANA UZUN ÖMÜR DİLEDİ MİNNETTARLIĞINI İFADE ETTİ
Yeni Sanayi ile ilgili olarak kendilerinin önerilerinin beklendiği yazıyı okuyan Karsu, Başkan Yılmaz'a övgülerde bulundu ve destek sözü verdi. Karsu, Bizi de ortak edeceği için, bizim fikirlerimizle çağdaş yöntemlerle olacak ise kendisine minnettarım. Kendisine uzun ömür, iyi çalışmalar, başarılar diliyorum. Başarılarına destek vereceğimize şimdiden söz veriyorum. Ama kendi başına bu arkadaş ben yaptım oldu, proje istedim vermediniz diyecek ve bunu ileride kullanacak ise onu esefle kınıyorum o zaman” diyen Karsu, Biz Bolu sevdalıları olarak sosyal demokrat bir anlayış ile Bolu'nun daha ilerilere, daha güzele doğru gitmesini arzu ediyoruz. Çünkü senelerce Bolu büyük hatalar yaptı. E-5 yolu bunun bir örneğidir diye düşünüyorum. E-5 yolunu senelerce kapattı, bizim esnafımız senelerce seyretti. Ama başka illerin, başka ilçelerin esnafları oralardan nemalandı ve para kazandılar. Düzelirse çok güzel olur. Hepimiz için iyi olur. Hepimiz için olan her şeye her zaman imza atarız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
ART NİYETLİ BİR YAZIŞMA”
Karsu'nun yaptığı bu açıklamaların ardından CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ise İl Başkanı Karsu'nun olayı iyi niyetle değerlendirdiğini ancak Belediye Başkanının bu konuda iyi niyet düşüncesi olmadığını dile getirdi.
CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy konu ile düşüncelerini şöyle aktardı; İl Başkanımız olayı iyi niyet ölçüleri ile değerlendirdi. Ancak burada bir iyi niyet yok. Çünkü 7 Mayıs'ta yazılan bir yazı bize en erken 7 Mayıs akşamı gelir. Elden gönderdiğini düşünürsek. Halbuki sayın başkan 7 Mayıs sabah kahvaltısında basın toplantısında bunu dile getiriyor. Bu doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey. Sayın Başkanımız iyi niyetle söylüyor ama Belediye Başkanının iyi niyet düşüncesi yok bu konuda. Sadece söyledikleri kalıp, iyi niyetliymiş gibi görünüyor ama yapılan uygulamaların hiçbirinde bu yok. Bolu Belediye Meclisinde bulunan CHP'li 11 meclis üyesini hiçe sayarak İl'den proje istemek kadar art niyetli bir davranış, art niyetli bir yazışma olamaz” diye konuştu.