CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olarak belirlenen ismin halk tarafından tanınmadığını ancak ismin kesinleşmesi halinde bunu yapacak olan kişilerin kendileri olduğunu belirten MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na MHP'den değil ama CHP tabanından aykırı sesler yükselebileceğini söyledi.
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adaylığı için yaklaşık 2 aydır çalışma sürdürdüğünü söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, bu çalışmalar sürecinde Bahçeli'nin CHP ve diğer siyasi partileri ile sivil toplum kuruluşlarını dolaşarak hepsinin fikirlerini aldığını belirtti. Bununla ilgili çalışmalar tamamladı. Genel Başkanımız en son CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile tekrar görüştü. Bu görüşme sonucunda CHP tarafından sanırım Eklemeddin İhsanoğlu ismini açıkladılar. Sayın Genel Başkanımız bu konuda olumlu yaklaştı” dedi.
Ekmeledddin İhsanoğlu'nun halk tarafından tanınmasa da bilhassa bilim camiası tarafından çok iyi tanındığını söyleyen Aydın, Ben de kendisini daha önceden tanıyordum takip ettiğim bir bilim adamıdır” diyerek; adayı halkın tanıyor olması gerektiğini ancak bunu da kendilerinin yapacağını kaydetti. Aydın, Biz tanıtacağız eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşirse. Ekmeleddin Bey'in artı yönleri çok, kendisi profesör olmuş. İslam Konferansında sekreterlik yapmış bir insan” diye konuştu.
İHSANOĞLU ASLINDA MHP'NİN Mİ ADAYI?
Bu soruyu Aydın şöyle cevaplandırdı:
Bizim Genel Merkezimizde de bu isim üzerinde durulmuş, ismi geçmiş onun için bize yabancı, bizim partimizde daha önce görüşüldüğü ismi geçtiği için sürpriz olmadığını düşünüyorum. Buna tabi genel merkezimiz karar verecek ayrıntıları genel merkez biliyor. Bu konuda bize de bir açıklama henüz yapılmadı. Şuan itibarıyla ben Ekmeleddin islamoğlu'nu bir profesör, bir bilim adamı şuan cumhurbaşkanı aday adayı olarak görüyorum. Sanıyorum kendisi de henüz kabul ettiğini söylemedi”
MHP YA DA CHP'DEN AYKIRI SESLER ÇIKAR MI?
“Bizim partimizden çıkacağını sanmıyorum. Kendisi zaten muhafazakar bir insan. Görüşlerimizi, milli değerlerimizin yakın olduğunu düşünüyorum. Ama CHP için bir şey diyemeyeceğim. Onların kendi iç problemidir. Taban ne kadar sahip çıkar ve karşılar bilemem. Ama aykırı sesler olabilir”