CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın yapılan kongrede güven tazeledi. Blok liste ile gidilen seçimde tek liste olan Işın'ın listesi 92 delegeden 49'unun katıldığı seçimde oyların tamamını almayı başardı.

CHP İl Kadın Kolları Kongresi parti binasında yapıldı. İlkay Gürkan'ın Divan Başkanı olduğu kongrede tek liste olan Zuhal Işın'ın listesi, 92 delegenin 49'unun katılımıyla oyların tamamını aldı. Olaylı başlayan CHP Merkez İlçe Kongresi'nin ardından yine olaylı devam eden İl Kongresi ve en son yapılan CHP İl Kadın Kolları Kongresi'nde gözler yine İl Başkanı Kazım Karsu ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'daydı. İlkay Gürkan'ın Divan Başkanlığı'nda başlayan Kongrede söz alan İl Başkanı Kazım Karsu, taraf tutmasının söz konusu olmayacağını belirtti. Kongreye katılımın az olduğuna dikkat çeken Karsu, sayının az oluşunun parti içi kırgınlıklar olduğunu söyleyerek bu kırgınlıkların geride kaldığını belirtti. Kendisi için bu kırgınlıkların bir şey değiştirmediğini söyleyen Karsu, taraf tutmasının söz konusu dahi olamayacağını kaydetti. Parti içi kimseyi kimseyle çarpıştırma niyeti olmadığını belirten Karsu, Benim için herkes ve her yol CHP'dir” dedi. İl Kongresi'nde kendisine söz hakkı verilmeyen Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz da İl Eski Başkanı olarak çıktığı kürsüde yaşanan olumsuzluklara değinmeksizin sadece kadınlarla ilgili projelerden bahsetti. 2002'den bu yana ülkenin kadın düşmanı bir iktidar tarafından yönetildiğini söyleyen Yıkılmaz, kadına şiddet olaylarının her geçen gün arttığını söyleyerek ana muhalefet partisi olarak bu konuda çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yıkılmaz kadınların seçilmesinde önlerine kota konmasını elinden gelse kaldıracağını söyleyerek İllâ kota konacaksa engellilere ve eşcinsellere konmalı” diye konuştu.

Kongrede daha sonra oy verme işlemine geçildi. Blok listeyle yapılan seçimde tek liste olan Zuhal Işın'ın listesi delegelerin oyunu almayı başardı. Seçim sonrası konuşan Işın, CHP kadınlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Işın şöyle konuştu: Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu yürekli kadınları sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Zorlu bir sürecin içindeyiz. Her gün yaşanan olaylar gündem bizleri üzüyor yaralıyor. Demokrasi açısından kaygılarımız çok büyük, özgürlük açısından çocuklarımız açısından kaygılarımız var. Kadına şiddetin inanılmaz boyutta arttığını canımız yanarak dehşetle izliyoruz. Evlatlarımız ölüyor acılarla kavruluyoruz. Terör bitsin evlatlarımız ölmesin diyoruz. Adalete güvenimiz sarsılmasın istiyoruz. Artık çocuk gelinler olmasın diyoruz. Açlığa yoksulluğa acılara yeter diyoruz. Eğitim sistemimizdeki kasıtlı yaptırımlar olmasın diyoruz. Biz kadınları ötekileştirmeyin. İnancımız bedenimiz üzerinden siyaset yapmayın diyoruz. Çünkü biz kadınlar biliyoruz ki cumhuriyet aynı zamanda bir kadın devrimidir. Bizler Atatürk'ün tanıdığı haklar ile tarihte de ayrıcalığa sahibiz ve sonsuza kadar haklarımızı koruyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi kadınların özgürce siyaset yapacağı bir yuvadır. Bizler bu yuvada mücadelemize inançla güvenle devam edeceğiz. Gün geldi eşiniz gün geldi işiniz gün geldi evlatlarınızı ihmal ettiniz, mahalle mahalle sokak sokak ev ev çalışarak üstünüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiniz. Tüm kadınlarımıza emekleri için sonsuz teşekkürler ediyorum. Biliyorum ki bundan sonrada aynı inanç ve kararlılıkla kardeşçe daha verimli çalışmaları hep birlikte yapacağız. Biz kadınlar Atatürk'ün devrim ve ilkelerinden asla ödün vermeden haklı mücadelemize devam edeceğiz. Kırgınlıklarımızı unutacağız. El ele vereceğiz daha çok çalışacağız! İnanırsak çalışırsak birbirimize güvenirsek üstesinden gelemeyeceğimiz engel yoktur. Çıkacağımız bu uzun maratonda ben sizlere güveniyorum. Umudu inancı birlikte büyüteceğiz. Birbirimize sevgi ile yaklaşacağız. Sonsuz başarılar bizimle olsun. Yolumuz açık olsun. Işıkla dolsun yürekli kadınlar” Haber Merkezi

IŞIN GÜVEN TAZELEDİ

Zuhal Işın Başkanlığında oluşan CHP İl Kadın Kolları Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Serpil Sözen

Celile Tokgöz

Nafiye Turan

Zehra Akdemir

Hayriye Gündoğdu

Mualla Özbey

Elif Keleş

Hülya Berberoğlu

Gönül İncebey

Emine Özkaya Özçelik

Kadın Kolları Kurultay Delegeleri

Zuhal Işın

Güldane Şahin

Serpil Sözen