Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe kongrelerin gerçekleşeceği kesin tarihler belli oldu. Kongre süreci ve kamuoyundaki dedikodular hakkında konuşan CHP İl Başkanı Kazım Karsu Başarıyı sindiremeyenler var. Kim bunlar, dışardaki unsurlar. Partinin içine doğru sarkmaya çalışan kişiler” ifadelerini kullandı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci, geçtiğimiz gün delege seçimleri ile başladı. İlçelerdeki delege seçimleri devam ederken, delege seçimleri sona eren ilçelerin kongre tarihleri belli oldu. 14 Aralık Mudurnu, 25 Aralık Seben, 26 Aralık Kıbrıscık, 27 Aralık Dörtdivan, 4 Ocak merkez ilçe, 6 Ocak'ta ise Göynük ilçelerinin kongreleri yapılacak.

İL KONGRESİ İLÇELERDEN SONRA

Kongre sürecini gazetemize değerlendiren CHP İl Başkanı Kazım Karsu, il kongresinin ilçelerin tamamlanmasının ardından yapılacağını söyleyerek, Delege seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapı taşlarından biri. Mahalle ve köy delege seçimler gayet güzel gidiyor. Herkes geliyor oyunu kullanıyor. Demokratik bir ortamda oy kullanılıyor. Delegeler tespit edildikten sonra ilçe kongreleri başlayacak. İlçe başkanlarımız seçilecek. Merkez ilçe kongremiz 4 Ocak'ta yapılacak nasip olursa. Bir engel olmazsa bu tarihte gerçekleşecek. Delege seçimlerini bitiren ilçemiz müracaat ediyor. Şu anda 14 Aralık'ta Mudurnu, 26 Aralık'ta Kıbrıscık, 25 Aralık'ta Seben, Göynük 6 Ocak'ta, Dörtdivan 27 Aralık'ta olmak üzere kongrelerimiz yapılacak. Diğer ilçelerimizin de delege seçimleri devam ediyor. Bu yüzden henüz tarihleri belli değil. İl kongremiz de belli değil. Bütün ilçe kongreleri bittikten sonra il delegeleri seçiliyor. İl başkanlığı tarafından genel merkeze kongrenin yapılması istenilen tarih iletiliyor. Parti Meclisi de kararı veriyor ve tarihi iletiyor” şeklinde konuştu.

“PARTİYİ TÖKEZLETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Kamuoyunda yer alan dedikodular için de konuşan Karsu, başarıyı sindiremeyen ve parti dışından olan bazı kişilerin, CHP'yi tökezletmeye çalıştığını ifade etti. Karsu, Bir ağaçta meyve varsa gelen geçenler taşlar. Meyveyi düşürmeyi çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Bolu'da da büyük bir başarı sağladı. Başarıyı sindiremeyenler var. Kim bunlar, dışardaki unsurlar. Partinin içine doğru sarkmaya çalışan kişiler. CHP'de seçimler her zaman tüzüğün icap ettiği şekilde yapılır. Bolu'da CHP beklenmedik bir şekilde başarı sağladı. Bu başarıyı sindiremeyenler, partinin dışındaki unsurlar. Partiyi tökezletmeye çalışıyorlar. Yürüyen bir bisiklete çomak sokarsanız ne olur? Telleri kopar, bir şey olur. Şimdi bizim siyasette kazandık ama kaybedenler de var. Elindeki imkanları kaybettiler. Onlar bizim partililerimizin arasına girip bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Halbuki CHP yönetmelik ve tüzüğe uygun çalışıyor. Hiç kimse CHP'yi yolundan saptıramaz. Bazıları istediklerini alamadığı için isyan edebilirler, bunlar önemli değil. Günü gelince yanlış yaptıklarını anlayıp kendilerini düzelteceklerini düşünüyorum” dedi.

“İNSANLAR PROBLEM ÇIKARALIM DİYEREK KURCALIYORLAR”

Açıklamalarının devamında insanların problem çıkaralım diyerek kurcaladıklarını söyleyerek, CHP tüzük ve yönetmeliğinde nasıl aday olunur hepsi yazıyor. Bu kurallar çerçevesinde her CHP'li aday olabilir. Seçilir mi seçilmez bunu delegeler bilir. Delegeler kimi isterse onu seçerler. Bizde sen aday ol, sen olma durumu olmaz. Yeter ki halk istesin. Bu aday olamaz diye bir şey yok. Partiye herkes aday olabilir, adaylıktan çekilebilir. Yönetime girebilir, istifa edebilir beğenmeyip. Bu kişiye bağlı. Bunun bize faydası var. Benim kanaatim birden çok adayın olması bizim partinin sevildiğinin göstergesidir. Partinin iyi olduğunu gösterir. İnsanlar problem çıkaralım diyerek kurcalıyorlar. Aday olmak demokratik bir katılımdır, başkanı da delege belirler” şeklinde konuştu.

ADAY OLACAK MI?

Son olarak kendisinin adaylığı hakkında konuşan Karsu, Açık söyleyeyim çok hevesli adaylar çıkar bir sıkıntı yok. Halk kimi isterse o olur. CHP'de daha çok aday, halk tarafından istenir. ‘Ben olmuyorum' deseniz de halk sizi istediyse görev veriyorsa kaçamazsınız. Benim il başkanlığım da oldu zaten. Geldiğim görevdeki başarım halkın takdirine bağlı. Zaman içinde belli olacak. Daha çok zaman var. Ben aday olacağım demek yanlış. Öyle bir sorunumuz da yok. İl Başkanlığı, milletvekilliği olacak kapasitede ve kalitede insan sayımız fazla. Ben olacağım demek sakıncalı. Benim adaylığımı zaman gösterecek. Biz başarıya endekslendik. Kendim için bir şey diyemem önemli olan partinin bir adım öne gitmesi” diye konuştu.