CHP'de neler olduğunu kimse anlayamadı. Pazartesi günü Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi tarafından iptal edildiği söylenen delege seçimlerinin gece yarısı yapılan uyarı ile tekrar yapılacağı tebliğ edildi. Sabah saatlerinde yapılan seçimlerde çoğunluk sağlanamadığı için Çarşamba günü delege seçimleri tekrarlanacağı bilgisi verildi.

Ancak Kazım Karsu tarafından yapılan açıklamada ise CHP Genel Merkezi tarafından Mahkemeye yapılan itiraz nedeniyle seçimlerin ileriki bir tarihe ertelendiği açıklandı. Hüseyin Yıkılmaz ise mahkemden seçimlerin ertlenmesi yönünde bir tebliğ gelmediği sürece seçimlerin yapılacağını duyurdu. Muharrem İnce'ye destek için Ankara'da bulunan Tanju Özcan ise yaşanan gelişmelerle ilgili sessizliğini koruyor.

CHP'de mahalle delegelerini belirleyecek seçimler arap saçına döndü. Pazartesi günü mahkeme hakimi tarafından kayyumla görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ın göreve geri dönmesi yönünde karar alınırken, delege seçimlerinin de iptal edildiği ve eski seçimlerin geçerli sayılacağı yönünde karar alındığı ifade edilmişti.

İlerleyen saatlerde hakim tarafından delege seçimlerinin tekrar yapılması yönünde karar alındı. Sabah saatlerinde CHP İl Başkanlığı'na tekrar sandıklar konuldu. Önümüzdeki haftalarda Merkez İlçe Başkanı belirleyecek mahalle delegelerin belirleneceği seçim çoğunluk sağlanamadığı için Çarşamba gününe ertelendi.

KAZIM KARSU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çarşamba günü delege seçimlerinin yapılması beklenirken, CHP İl Başkanı Kazım Karsu tarafından yapılan açıklama kafaları iyice karıştırdı. Karsu yaptığı açıklamada, CHP Genel Merkezi tarafından 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2015/593 E. Sayılı tedbir kararına itiraz edilmiş olması nedeniyle, itiraz sonuçlanana kadar Merkez İlçe Muhtarlık Bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ertelenmiştir” dedi. Hüseyin Yıkılmaz ise mahkemeden seçimlerin ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı sürece seçimlerin yağılacağını duyurdu.

Haber Merkezi