2015'de gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesi CHP örgütlerinde de hareketlenmeler başladı. Mevcut milletvekili Tanju Özcan'ın yanı sıra birçok ismin milletvekili aday adaylığında ismi geçerken, parti teşkilatlarında görevli isimlerde istifalarını vermeye başladı. İl yönetiminde olan Özaydın Çetin'in istifasını verdiği, Av. Ahmet Özcan'ın da bu gün istifasını il başkanına sunacağı tahmin ediliyor.

Haber: Hakan Aydın

CHP örgütlerinde, 2015 yılında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmayı planlayan isimler istifalarını il başkanlığına vermeye başladı. CHP Genel Merkezi yayınladığı genelge ile 2015 milletvekili seçimlerinde aday adayı olmayı planlayanların en geç 25 Aralık günü mesai saati bitimine kadar görevlerinden istifa etmelerini istemişti.

CHP Genel Merkez talimatının ardından CHP İl yönetiminden ilk istifa geldi. İl yönetiminde yer alan Özaydın Çetin, 2015 milletvekili seçimlerinde CHP'den aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Milletvekili seçimlerinde aday adayı olacak olan Özaydın Çetin'in istifasını il başkanlığına sunduğu, bir diğer milletvekili aday adayı olmayı hedefleyen Ahmet Özcan'ın da bu gün istifa dilekçesini il başkanlığına sunması bekleniyor.