CHP İl Başkanlığınca Delege seçimlerindeki usulsüzlük iddiaları ile Merkez İlçe Yönetimi görevden alınmış ve delege seçimleri iptal edilmişti. Sonrasında yerine gelen Geçici Merkez İlçe Yönetimi CHP İl Binasında delege seçimleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Ancak toplantı salonu bomboştu. Basın açıklamasını yapanlar toplantı sırasında Asliye Hukuk Mahkemesinin Hüseyin Yıkılmaz'a görevi iade ettiğinden habersizdi.


CHP Bolu örgütünde geçtiğimiz günlerde delege seçimlerinde usulsüzlük yaptığı iddia edilerek Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ın görevden alınması ile CHP belirsiz bir sürece girmişti. Tüzük gereği Merkez İlçe yönetimine geçici olarak Remzi Kocaman Başkanlığında 5 kişilik bir kurul oluşturuldu. Yapılacak delege seçimleri ile ilgili parti binasında düzenlenen toplantı da ise birkaç partili dışında in-cin top oynadı. İl Başkanı Kazım Karsu, Necdet Gören ile birlikte arkada oturarak açıklamayı dinledi. Açıklamanın yapıldığı sıralarda Asliye Hukuk Mahkemesi Hüseyin Yıkılmaz'a görevinin iadesi kararını vermişti ancak salondakiler bundan habersizdi.

BASIN ARACILIĞI İLE PARTİLİLERE SESLENDİLER

Delege seçimleri ile ilgili bilgi toplantısında konuşan Geçici Merkez İlçe Başkanı Remzi Kocaman, Bizler sizin de yakından izlediğiniz gibi CHP'nin İl Yönetim Kurulunun kararıyla Merkez İlçe Başkanlığının görevine son verilmesi nedeniyle yasa, yönetmelik ve bu partinin iş tüzüğü gereği görevlendirildik. 13 Kasım'dan bu yana hızlı bir şekilde seçim süreci de olması nedeniyle işlemlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Özellikle Genel Kongreye kadar yerel kongrelerin tamamlanması gerektiğinden bu süreci hızlı bir şekilde ve mümkün olduğunca bu partinin geleneğine yakın, demokratik anlayış doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu partinin yönetmeliği gereği 5 kişilik bir kurul oluşturuldu. Burada Geçici Yönetim Kurulu Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Hüseyin Serin, Sekreterimiz Orhan Kaya, Saymanımız Sayın Ömer Kırcı ve Bilişim sorumlumuz da İsmail Hakkı Candemir arkadaşımız. Kim ne söylerse söylesin özveri ile bütün hassasiyetimizle bu partinin geleneklerini ve demokratik bir şekilde üyelerini, çevresini kucaklayan bir yaklaşımla bu kongre sürecini tamamlamak istiyoruz” dedi.

SEÇİMLERİ ANLATTI AMA SEÇİM OLMAYACAK

Kocaman, En yakın yarın olması gereken delege seçimlerimizi yapacağız. Bunun ön hazırlıklarını yapıyoruz. Mahalle ve muhtarlık bölgesi delegeleri ile ön seçim seçmenlerini seçmeye çalışacağız. Bunların ön hazırlıkları yapıldı. Yarın saat 09.00 ile 10.30 arası seçim değerlendirmesine başlayacağız. Tüzük gereği ilk bir saat içerisinde güçlü bir çoğunluk sağlanmazsa seçime devam edilmez, ertesi güne bırakılır diyor. Biz de bu şekilde gerekli duyurularımızı yaptık” şeklinde konuştu.

SORU ALMIYORUZ

Kocaman son olarak, Biz bu toplantıya özel soru almıyoruz. Bu heyet önemli bir sorumluluk almıştır. Bu partinin geleneğini göreneğini demokrasi usulünü bilenler olarak, en az rahatsızlık duyulacak şekilde gerçekleştirirsek ne mutlu bize. İlçe kongresinin 5 Aralık tarihinde sonuçlandırılacağını umuyoruz. O zamana kadar da zaten biz gerekli prosedürleri yapıp gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi. (Sadiye DURA)