Haber: Erol Değirmenci / Sefa Günay

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, delegeler ve çok sayıda parti üyesinin katılımıyla İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan ve kongreye tek liste giden mevcut İl Başkanı Kazım Karsu, “Bende günün birinde genç ve dinamiktim ama bir gün her şey bitiyor yalnız Cumhuriyet Halk Partisi ve onun etrafı kalıyor. Günler çabuk geçiyor ama yaptığımız işler baki kalıyor. Saçlar ağrıyor, ayaklar tutmuyor ama yürek sağlam. Yüreğim sizler için Cumhuriyet Halk Partisi için atıyor. Bir yürek var ki o yürek Mustafa Kemal’in yüreği. Onun felsefesi onun eserleri onun bize bıraktıkları ile dolu. Bu güzel günde Atatürk’ün yolunda onun izinde Cumhuriyet Halk Partisini ve Türkiye’yi yücelttiği için huzurunuzda Atatürk’e teşekkür ediyorum. Ben tekrar il başkanı olabilmek için uzun uğraş verdik bu güne kadar. Hepinizi yönetime sığdıramadığım için üzüntüm var. 20 kişi içerisinde kadın ve erkek arkadaşlarımızı seçerken çok sıkıntı çektik. Liste dışında kalan arkadaşlarımdan özür diliyorum. Beni bu konuda anlayış içerisinde karşılayacağınız için teşekkür ederim” dedi.

Karsu’nun konuşmasının ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrenin divan başkanlığına Açıkel seçildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI OKUNDU

Karsu’nun konuşmasının ardından kongrenin divan başkanlığına seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel tarafından Genele Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, değerli yol arkadaşlarım. Sizler Mart’ın sonu bahar kıldığımız yerel seçimin kahramanlarısınız. Bu duygularla tek adam sandıkta kazandığımız yerel seçim başarımızı yeni başarılara yol açacak yolcuğumuzun önemli aşamalarından biri olan İl kongremizi selamlıyorum. Unutmayınız ki Türkiye Cumhuriyet Devleti ile birlikte partimizin de kurucusu olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önümüze koyduğu hedeflere aydınlanan bir yolda yürüyoruz. Bu yolunun temel ilkelerinden biri kimseyi ötekileştirmemek tüm yurttaşlar için siyaset üretmektir. Tıpkı adalet yürüyüşünde olduğu gibi yaşama merkezine herkes için hak, hukuk, adaleti koymuş kim varsa yolculuğumuza dahil etmektir. Söz hakkı vermektir. Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki Halkçı,devrimci bir iktidar kuracağımız bu yolculuğumuz. Demokrasi ile taçlandırılmış. Bir Cumhuriyete ulaştıracaktır bizleri. Dolayısıyla bu il kongremizin Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma kararımızın örneklerinden biri olarak kabul edilmesini istiyorum. Bu kongreden kaybedenin olmadığı sizlerle birlikte kalpleri demokrasiden yana olan herkesin kazandığı şölenler döndüreceğiz. Sizlerden genel başkanınız olarak dileğim ve tek temennim budur. Bu vesileyle şimdiye kadar görev yapan tüm emektar emekçilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Yeni bir heyecanla görev üstlenecek arkadaşlarımıza başarı dileklerimi iletiyorum. Kongremizin partimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

“MİLLET İTTİFAKIMIZ, ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN KEYFİ USULSÜZ VE ÇÜRÜMÜŞ POLİTİKALARINA DUR DEMİŞTİR”

Mesajı okumasının ardından kendi konuşmasında Millet İttifakı’nın, Ak Parti’nin çürümüş politikalarına dur değini ifade eden Açıkel, “Hepinizin bildiği üzere 2002 den bu yana Türkiye hiç layık olmadığı bir şekilde ulusumuzun halkımızın yurttaşlarımızın 21.yüzyılda hak etmediği bir şekilde yönetilmektedir. Türkiye’de demokrasi yerler bir edilmiş, üretim ekonomimiz yabancılara ve iflasa terk edilmiş, sosyal devlet ise bir tür himmet, bir tür minnet ekonomisine dönüştürülmüş durumda. Türkiye’nin anayasası emri vaki bir referandumla ortadan kaldırılmış, dış politikası ülkeyi büyük bir maceracılığa sürükleyecek bir şekilde orta doğu bataklığına saplanmış, Mehmetçiğin canı risk altına alınmış, eğitim kurumlarımız liyakatsiz yöneticilerin yanlış ideolojilerin 21.yüyıla yakışmayan felsefenin eşiğinde çürütülmüş toplumsal barış tahrip edilmiş durumda. Ülke büyük bir kutuplaşma çukuruna düşürülmüş, Cumhuriyetimizi kuran ve onun üzerinde yükselen yurttaşlık hukukumuz maalesef zarar görmüştür. Cumhuriyetimizin demokrasideki, ekonomideki, eğitimdeki dış politikadaki ve toplumsal barıştaki içine düşürüldüğü bu durumu aşmak için hepimizin büyük bir kararlılıkla, büyük bir cesaretle ve büyük bir heyecanla savunduğu Cumhuriyet değerlerini, demokratik değerleri 21.yüzyılda Türkiye’ye yakışacak bir şekilde yeniden iktidara getirme çabamız 31 Mart’ta ve 23 Haziranda sonucunu almıştır. Millet ittifakımız, Adalet ve Kalkınma Partisinin keyfi usulsüz ve çürümüş politikalarına dur demiştir. Ancak yeni bir yola yeni bir sürece çok daha büyük bir kararlılıkla çok daha büyük bir heyecanla ve tüm yurttaşları Cumhuriyetçi bir hukukla kucaklayarak onlarla dayanışarak ilerleyeceğimiz yeni bir yola girdik. Bu yolda Türkiye’de demokrasiyi yeniden inşa etmek, üretene bir ekonomiyi kurmak, sosyal devleti yurttaşlarımızın hak ettiği bir şekilde anayasal bir kimliğe büründürmek, liyakatli kadrolarla bunu sürdürülebilir kılmak hedefini gerçekleştirmek için yola çıktık. Bolu il kongremizin bu uzun yürüyüşte önemli adımlardan biri olduğunu bilerek hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Yaşlısından gencine kadınından erkeğine örgütümüze yıllardır emek veren tüm kadroları şimdiye kadar vermiş oldukları ve bundan sonra verecekleri çabalar cumhuriyetimizi laik olduğu düzeye yeniden kavuşturmak, Adalet ve Kalkınma Partisinin Türkiye’yi içine soktuğu bu buhrandan çıkarmak, aydınlık bir gelecek inşa etmek için harcayacakları ve harcadıkları emekler için hepinize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından oy birliği ile kongrenin blok liste şeklinde yapılmasına karar verildi. Kongreye tek liste giden Kazım Karsu, yeniden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak seçildi.