CHP'de Genel Merkez'den çıkan bir kararla 29 Mart'ta ön seçim yapılacağını söyleyen CHP'li Özcan, parti içinde barış rüzgarları estiğini kaydetti. Yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendiren Özcan, Bir süredir CHP içinde şöyle sıkıntı var, böyle sıkıntı var deniliyordu. Son 2 haftadır CHP'de tam anlamıyla barış rüzgârları esiyor. Bundan sonra CHP, bundan önce olduğu gibi artık parti içi sorunlarla basında ve kamuoyunda tartışılmayacak buna emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Partisinde yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendiren CHP Bolu Mileltvekili Tanju Özcan, Özgecan aslan'ın katli hakkında yaptığı değerlendirmeyle konuşmaya başladı. Özcan, Özgecan'ın ölümünün hesabının hükümetten sorulacağını söyledi: Türkiye çok elim bir olayla sarsıldı hepiniz biliyorsunuz. Özgecan Aslan hunharca katledildi, sapıkça katledildi. Bundan dolayı bu ülkeyi yöneten hükümeti kınıyorum. Açık bir şekilde kınıyorum. Şuanda ülkede Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan devrin Başbakanı Fırat Nehri kıyısında kaybolan koyunun hesabını bile bana sorun” demişti. Doğal olarak Mersin gibi bir yerde de 20 yaşındaki birinin kaçırılıp, tecavüz edilip, yakılan bir kızın hesabını da elbette biz bu ülkeyi yönetenlerden soracağız. Bunun hesabını vermekten de kaçmayacaklardır, kaçamayacaklar. Allah gani gani rahmet eylesin. 3 değişik ülkedeydim bu olay bütün dünyada şok etkisi yarattı. Orada Türk vatandaşı olmayan yabancıların da sadece insani duygularla bu olay karşısında ne kadar üzüldüklerini birebir gördüm. Ama bu olayı da unutmayalım, unutturmayalım. En azından bundan sonra kadına dönük şiddetin azalmasına vesile olur” dedi.

Geçmişte parti içinde bir takım sıkıntıların yaşandığını ancak bunların geride kaldığını söyleyen Özcan şöyle devam etti: Bir süredir CHP içinde şöyle sıkıntı var, böyle sıkıntı var deniliyordu. Son 2 haftadır CHP'de tam anlamıyla barış rüzgârları esiyor. Ben Sayın İl Başkanıma teşekkür ediyorum. Partideki bütün sorunlarla ilgili bir inisiyatif aldı. Meseleleri masaya yatırmamızı sağladı. CHP içindeki tüm tartışmalar da böylece son bulmuş oldu. İlçe Başkanıma da teşekkür ediyorum. Bundan sonra CHP, bundan önce olduğu gibi artık parti içi sorunlarla basında ve kamuoyunda tartışılmayacak buna emin olabilirsiniz” Özcan, ön seçime gidileceğini şöyle açıkladı: CHP adayını, CHP'liler belirlemeli diyorduk. 2011, 2014'de böyle oldu, 2015'te de böyle olmasını istedik. PM toplandı, Bolu'da hakim gözetiminde tüm üyelerin katılımıyla 29 Mart'ta önseçim yapılmasına karar verdi. Bolumuza ve partimize hayırlı olsun. 17 Şubat-24 Şubat arasında adaylık başvuruları başlıyor. Başvurularla ilgili neler gerektiği il başkanlığımıza gelecek. Başvurular bizzat Ankara'ya yapılacak” Haber Merkezi