CHP'liler Bolu pazarında açtıkları stantla vatandaşa kese kağıdı ve file dağıtarak, poşet kullanımının sağlığa zararını anlattılar.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe üyeleri vatandaşa kese kağıdı ve file dağıttı. Pazar yerinde açılan standa vatandaşların da ilgi gösterdiği görüldü. Sağlığınızı poşete koymayın” adıyla başlatılan proje hakkında CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi İlkay Gürkan bilgiler verdi.
Poşet kullanımının sağlığa zararlı olduğunu ve bunu vatandaşlara anlatmak istediklerini söyleyen Gürkan, Projemizin amacı, sağlığımıza ve çevremize zararlı poşet kullanımını azaltmak. Bolu ilinde bunu farkındalığını artırmak istedik. Poşet yerine file ve kese kağıdı kullanımını artırmak istedik. Bolu'da çevre bilincinin gelişmiş olduğunu düşünüyoruz. Boluluların buna dikkat edeceğini de biliyoruz. Biz bu çalışmayı başlatmış olduk. Diğer sivil toplum örgütlerinin de desteği ile bu bilinci oturtmak istiyoruz. Bunu çocuklarımıza borçluyuz. Projemizin adı; Sağlığınızı poşete koymayın. İlerleyen günlerde belki diğer pazarlarda da bu çalışmayı yapabiliriz. Vatandaşlarında ilgisi ile karşılaştık. Bu da bizi memnun etti. Eskiden file kullanan kişilerin tepkileri çok güzel oldu. Gençlerimiz de destek veriyor. Herkes poşetin sağlığa zararının bilincinde” diye konuştu.
Projeye destek veren CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın'da, Bizde bu projeye destek vermek istedik. Çok güzel bir proje. Sağlığımız her şeyden önemli. Poşetlerin yüzyıllarca yok olmadığını biliyoruz. Sağlığımıza zararlı olduğunu da biliyoruz. Kanserin arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Elimizden geldiğince bizde sağlık konusunda katkı vermek istedik. Nostaljik bir anda yaşadık” dedi.
File ve kese kağıdını alan vatandaşlarda memnun olduklarını dile getirdi.