CHP Genel Merkezi tarafından illerde başlatılan Parti Okulu çalışmaları, ilimizde devam ediyor. Daha önce şehit ailelerinden işçi ve memurlara, çiftçilerden yeni mahallelerde yaşayan yurttaşlara kadar bir çok kişiye ulaşan parti okulu çalışmaları, Sümer Mahallesi Semt Pazarında uygulanan "Pilav Bahane" çalışması ile devam etti.
Sümer Mahallesi Semt Pazarında, önce pazar esnafı ve yurttaşlarla birlikte 200 kişilik öğle yemeği yiyen Resmiye Kahruman'ın danışmanlığında Raşit Aydın, Nevin Özdoğan, Emine Nural Çıngı, Ahmet Bilgin ve Nurhan Aydın'dan oluşan proje ekibi, Bolu Belediye Başkanı Aday Adayı Cahit Çıngı ve yoğun katılım gösteren CHP üyeleri, devamında 3 saat boyunca tek tek esnafla muhabbet ederek sorunlarını ve eleştirilerini dinledi, semt pazarlarındaki esnafın durumunun daha iyiye nasıl gidebileceğine dair fikirlerini ve diğer illerde yapılan uygulamaları paylaştı.
Anlatılan uygulamaların sorunları çözdüğünü dile getiren CHP'lilere Sümer halkının ve esnafın yoğun ilgisi dikkat çekti. Parti Okulu projeleri ile ilgili bilgi veren CHP Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Çağlar Akay, "Parti Okulu sayesinde öğrenilenleri halka daha etkin anlatma şansımız oluyor. Sosyal demokrat partiler dünyada nasıl çalışıyorsa artık bizler de o şekilde çalışıyoruz. Bugün tüm Sümer Mahalle Pazarı esnafının derdinin ortak olduğunu gördük. Değişimi mutlaka ki daha önce de istiyorlardı ama yeterince inanmadıkları için tercihleri pek değişmiyordu. Fakat bugün biz onlara kesin çözümü anlattık, örnekleri verdik, Türkiye'de diğer yerlerde uygulananları anlattık, şimdiki belediyenin sorunu neden çözmediğini anlattık. Gördük ki biz bu bilgileri paylaştıkça onlar çözüme de değişime de inandılar. CHP Parti Okulu, CHP'nin iktidar yolu olacaktır. Ayrıca Bolu halkının da AKP'nin PKK açılımına destek vermediği de net olarak görüldü" dedi.