3 Kasım itibari ile CHP'de Kongre süreci başladı. Kongre'nin hangi aşamada olduğunu ve Kongre hakkındaki detayları anlatan CHP Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, delegelerin seçiminde hiçbir çıkar gözetmeksizin parti çalışmalarına emek veren isimleri listelere yazdıklarını belirterek, Bizim her zaman çalışmalarda gördüğümüz insanlar bu sefer listelerde de yer aldı. Ben buna CHP Bolu Örgütünde sessizlerin devrimi diyorum” şeklinde konuştu.

CHP Bolu Örgütündeki Kongre süreci ile ilgili Bolu Takip Gazetesi muhabiri Emrah Öget'eaçıklamalarda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz süreç hakkında bilgi verdi. Yıkılmaz kongre ile ilgili olarak, 7 Haziran seçimlerinin ertesinde hemen başlayan kongre sürecimiz 1 Kasım'da erken seçim kararı alınmasıyla birlikte bütün Türkiye'de durdurulmuştu. Seçimlerin ardından yeni gelen genelgeyle 3 Kasım itibari ile takvim yeniden işlemeye başladı. Bu takvime göre merkez ilçe mahalle ve köyleri de dahil olmak üzere toplam 400 tane ilçe kongresinde, ilçe yönetimini seçecek olan delegelerin seçimi ile ilgili süreç başlamış oldu” diye konuştu.

“İLÇE KONGRESİ 23 KASIM'DA…”

Kongre sürecinin gidişatı ve tarihleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yıkılmaz, Bunlarla ilgili delegelerin, üyelerin listelerinin askıya çıkarılma sürecini biz seçimden önce zaten tamamlamıştık, kaldığımız yerden devam ettik. 5,6,7,8 Kasım tarihleri itibari ile öncelikle köylerde ve yerinde olmak üzere bu seçimleri tamamladık. 8 Kasım Pazar günü de parti binamızda, merkez mahallelerde dahil üyelerimiz, kendi mahallelerinde kendilerini temsil edecek delegeleri yoğun bir katılımla seçtiler. Bu süreç 15 Kasım 2015 Pazar gününe kadar devam ediyor. Biz Pazar günü itibari ile yaptığımız seçimleri tamamladık, ilgili listeleri ilçe seçim kuruluna onay anlamında verdik ve ilçe yönetim kurulu olarak aldığımız 23 Kasım 2015 Pazartesi günü ilçe kongresi ile de Bolu Merkez'de ilçe kongremizi ilk yapan ilçe olarak bu süreci tamamlayacağız. İlçe kongreleri 20 Kasım 2015 Cuma günü başlayacak ve 6 Aralık 2015'de merkez dahil tüm ilçelerimizde kongrelerimiz bitmiş olacaklar. Onun ardından 10 Aralıkta İl Kongresinin süreci başlıyor. 3 Ocak Pazar günü de il kongreleri bitmiş olacak. Sonraki aşamada Genel Merkez'in belirlediği tarihte büyük kurultay olacak” dedi.

“417 KİŞİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ'NDE OY KULLANACAK”

İl Kongre Delegelerini seçmek için oy kullanacak olan kişi sayısı hakkında bilgiler veren Yıkılmaz, Üyelerimiz Merkez ilçede dediğim gibi mahalle ve köylerden toplamda 400 delegeyi, Merkez İlçe Kongresinde oy vermek üzere seçtiler. Bunun yanında ilçe Başkanı olarak benimle birlikte İlçe Yönetim Kurulu üyelerimiz 17 kişi. Bunlar ilçe kongresinin doğal delegeleri. Yani toplamda 417 kişi yönetimi ve İl kongre delegelerini seçmek için Merkez İlçe Kongresi'ndeoy kullanacaklar. Onun yanında yine tüzüğün amir hükümlerinden birisi olan ön seçim delegelerimizi de Pazar günü itibari ile seçtik. Onun da toplamı partimizin o mahalle ve köylerde aldığı oy oranına göre hesaplanan ön seçim delegeleri. Yani partimizin ileride adaylığını yapacak olan, Belediye Başkan Adayları veya Milletvekili Adaylarını seçme yöntemlerinden birisi olan ön seçim delegelerini de tüzüğün amir hükmü gereği seçtik. Onun da sayısı 626 kişi. Yani Genel Merkez derse ki Bolu'da Belediye Başkan Adayımı ya da Milletvekili Adayımı ön seçim delegeleri ile seçeceğim, bu seçilen arkadaşlarımız adaylarımızı belirleyecekler” şeklinde konuştu.

“EMEK HARCAYAN PARTİLİLERİMİ LİSTEDE YAZDIM VE ÖNERDİM”

Bir liste önerdiğini ve bu listenin büyük oranda teveccüh gördüğünü ifade eden Yıkılmaz, Pazar günü yapılan seçimde ben ilçe Başkanı olarak ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tüzüğün verdiği doğal bir hak olarak kendi önerdiğim bir liste de hazırladım. Tüzükte çok açık bir şekilde her üyenin, her partilinin veya her yönetimin kendisine ait bir liste hazırlama veya isim önerme hakkı var. Ben ve arkadaşlarım bu haktan yararlanarak ilçe kongresinde görev yapacak merkez ve köy delegeleri ile ilgili bugüne değin partinin çalışmalarında herhangi bir hesap gütmeden bulunan, gönüllü çalışan, partide her türlü çalışmaya emek harcayan partililerimi listede yazdım ve önerdim. Sonuç itibari ile de büyük bir oranda bu listem partililerim tarafından büyük bir teveccüh gördü. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bu kongre delegeleri ile birlikte 23 Kasım Pazartesi günü Merkez ilçe Kongremizi yapacağız ve yeni ilçe yönetimi ile ilçe başkanını, devamında da il kongresinde görev yapacak olan il kongre delegelerimizi seçeceğiz” ifadelerine yer verdi” dedi.

“Sade, cefakar ve vefakar üyelerimizi yazmaya gayret ettim”

İlçe kongrelerine itirazların olduğunu ancak genel anlamda hazırlanan listenin büyük bir teveccüh gördüğünü ve devrim niteliğinde olduğunu belirten Yıkılmaz, Kongrelerimize bazı üyelerimiz itiraz ettiler. İtirazları yazılı olarak partimize bırakılmış. Onları da yine tüzükte ve kongreler yönetmeliğindeki ilgili hükümler gereğince 5 gün içinde cevaplayacağız. İtirazlarda partililerimiz bizim verdiğimiz cevaptan memnun kalmazlar ise İl Başkanlığına tekrar itirazda bulunabiliyorlar. İl Başkanlığımız da yine 5 gün içerisinde bu itirazları kesin olmak üzere sonuçlandırıyor. Yani İl Başkanlığımızın aldığı karar kesin ve bir başka makama itiraz edilemiyor. Böylesine itirazlar da var ancak genel olarak büyük bir teveccüh var. Çünkü arkadaşlarımla birlikte CHP'nin 92 yıllık tarihinde bugüne değin alışılagelmişin dışında bir seçim öngördük. O da şudur; Bugüne değin CHP'de delege anlayışı ne yazık ki hep şöyle kurulmuş, partide ismi yer alan, isminin önündeki unvanları kalabalık olan, maddi gücü, baskı gücü yoğun olan insanlar bir şekilde bu delege listelerinde yer almışlar. Ancak yer alan bu insanlar ne yazık ki bugüne değin siyaset çalışmalarında, seçim çalışmalarında, partinin seçimler dışındaki çalışmalarında ne yazık ki göremediğimiz insanlar. Ben bu delege seçimlerinde hiçbir eski il başkanının, hiçbir eski ilçe başkanının, Belediye Başkan adayının veya Milletvekili adayı olmuş olan insanların veya herhangi bir meslek grubunun tekelinin olmaması için bu listelerde sadece ve sadece mahallelerden ve köylerden seçim çalışmalarına birebir katılan, gönüllülük esası ile katılan, hiçbir beklentisi olmayan, hiçbir hesabı olmayan, hiçbir gizli ajandası olmayan sade, cefakar ve vefakar üyelerimizi yazmaya gayret ettim. Gördüm ki, hazırladığım liste partililerim tarafından büyük bir oranda teveccüh gördü. Yani bizim her zaman çalışmalarda gördüğümüz insanlar bu sefer listelerde de yer aldı. Ben buna CHP Bolu Örgütünde sessizlerin devrimi diyorum” şeklinde konuştu.

“SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, son olarak, Bundan sonra dilerim ki, bütün bu tür seçimlerde gerçekten parti için emek harcayan, gönüllülük esası ile emek harcayan, beklenti içinde olmayan, ileriye dönük kişisel hesapları olmayan, kişisel çıkarımları olmayan insanlar bu listelerde yer alsınlar ki en azından seçme ve seçilme iradesinde bu insanlarımızın katılımını sağlayarak bu onuru onlara verme imkanını sağlayalım. İlçe yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte hazırladığım listenin sonuna kadar arkasındayım. Hem seçimin hem kongrelerimizin hem partimize hem ülkemize yeni bir değişim, yeni bir soluk getirmesi anlamında hayırlı olmasını diliyorum. Tüm üyelerimizi, tüm Bolu halkını da 23 Kasım Pazartesi günü yapacağımız ilçe kongresine bekliyorum” ifadelerine yer verdi. (Özel Haber: Emrah ÖGET)