Cumhuriyet Halk Partisi, Gerede Terminal Salonu'nda aday adaylarını tanıttı. Geredeli aday adayı olan Avukat Yusuf Renkli konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinde Gerede'nin bir evladı olarak Geredeli hemşerilerimden destek istiyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı Gerede'de aday adaylarını tanıttı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem milletvekilleri genel seçimleri öncesi siyasi partiler aday adaylarını tanıtımına devam ediyor.

Gerede Terminal Salonu'nda yapılan toplantıya milletvekili aday adayları Yusuf Renkli, Eflaz Temiz, Oktay Türesin, Gülşah Şanlı, Burak Cop ve Özaydın Çetin ile birlikte partili üyeler katıldı. Gerede'de aday adayı olan Avukat Yusuf Renkli konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinde Gerede'nin bir evladı olarak Geredeli hemşerilerinden destek istedi. Gerede de deri sektörünün ön planda tutulduğunu hatırlatan Renkli, Gerede'de deri sektörümüz ön planda ve birçok fabrikamız var. Bunun yanında iktidarın gücü olmasına rağmen bir tane ayakkabı fabrikası veya deri mont fabrikası açılmamıştır'' dedi. Ormanların sürekli şehir dışına gönderildiğine dikkat çeken Renkli, Yine ormanlarımız son derece yoğun bir şekilde ağaçlarla dolu ve üretim yapılmaktadır. Bunlar sürekli şehir dışına gönderilmektedir. Hâlbuki Gerede'nin mobilya sektörü açısından da son derece faydalı olacağı kanaatindeyim. Zira önceden organize sanayi açıldığı zaman önce belediye başkanı Halil Alioğlu döneminde Ankara'dan bir sürü mobilya firması Gerede'ye gelmek için araştırmalar yaptılar hatta yerlerini de bulmuşlardı” diye konuştu.

Gerede'nin teşvik kapsamına alınmadığı için yatırımcının Gerede'ye gelip yatırım yapmak istemediğini kaydeden Yusuf Renkli, Diyorlar ki Gerede zengin, Bolu zengin, Karabük fakir Zonguldak fakir, Düzce fakir ancak ortada Bolu zengin, Gerede zengin bu nedenle biz Bolu'yu teşvik kapsamına almıyoruz. Bizde diyoruz ki madem Bolu zengin ancak burada deri fabrikaları var ve orman ürünleri çok önemli, bunlara sektör bazında dericilik ve mobilya orman ürünleri konusunda sektör bazında teşvik verin hiç olmazsa diyoruz ancak bunu da yapmıyorlar” dedi.

Gerede'ye herhangi bir istihdam alanı açılmadığı için göç verildiğini belirten aday adayı Yusuf Renkli, Gerede göç veriyor arkadaşlar, biz daha önce Seben, Kıbrıscık, Göynük, oralara gittik oralarda da gördük, Dörtdivan, Yeniçağa oralarda da gördük nüfus azalmış, niye çünkü gençler iş peşinde aş peşinde, karınlarını doyurmak için maalesef başka yerlere göçmek zorunda kalıyorlar. Gerede de işsizlik sorunu son derece önemli. 7 Haziran seçimlerinde Gerede'nin bir evladı olarak oy istiyorum diyen Renkli, Sizin bağrınızdan çıkan biri olarak bana olan desteğinizden hiç şüphem yok, inşallah meclise gidersem gerenin makûs talihini yenmek istiyorum” diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi