CHP Bolu Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ergin Yönet, AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz'ün görevden alınması, sonrasında Deligöz tarafından yapılan açıklamalar ve son olarak AKP İl Başkanı Ömer Sayın tarafından yapılan değerlendirmeler hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ergin Yönet, CHP gençleri susturmayacak, onlara ‘SÖZ SİZDE' diyecektir. CHP için gençler bugünün ortağı, yarının sahibi ve özgürlüğün sesidir. CHP gençler için vardır, özgür gençler ile var olacaktır” diye konuştu.
AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz'ün görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamaları değerlendiren CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ergin Yönet, Geçtiğimiz günlerde AKP Gençlik Kolları Başkanı Sayın Ömer Faruk Deligöz'ün yönetim kurulu ile birlikte istifaya zorlanmasını, genç bir siyasetçi olarak üzüntüyle karşıladığımı bildirmek istiyorum. Ayrıca Sayın Deligöz'ü göstermiş olduğu dik duruşundan ötürü tebrik ediyor ve bu kararlılığın bütün gençlere örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” dedi.
Bolu halkının AKP'nin gençlere verdiği değeri gördüğünü belirten Yönet, ​Sayın Ömer Faruk Deligöz;24.10.2012 tarihinde, yaptığı bir basın açıklamasıyla Milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi çalışmalarıyla alakalı olarak CHP'yi gençleri hor gören, aşağılayan, gençlere güvenmeyen bir parti olarak nitelendirmiş ve Cumhuriyet Halk Partisini Bolulu gençlere havale ediyorum” diye talihsiz bir açıklaması olmuştu. Gelişmeler üzerine görüyoruz ki sayın AKP İl Başkanı Ömer Sayın'ın partisindeki bu depremi GENÇLİKTİR, BU YAŞLARDA OLUR BÖYLE ŞEYLER AMA SİYASETİN OKULU YOK” gibi; basit, gençleri aşağılayıcı bir ifadeyle özetlemiştir. Peki size sormaz mı şimdi Bolulu gençler sizin gençlere verdiğiniz değer, bu mu ? Madem bu yaşlardaki gençler böyle davranışlarda bulunabiliyor, nasıl gönderecektiniz bu gençleri 18 yaşında meclise diye sormazlar mı?” ifadelerini kullandı.
AKP yönetiminin gençleri robotlaştırmak istediğini belirten Yönet, ​Çok açıktır ki AKP örgütleri; genç arkadaşlarımızı, denetlenmesi ve baskı altında tutulması gereken olağan şüpheliler” olarak görmüştür. Umarım bu vesileyle Bolu halkı şunu çok iyi anlamıştır ki AKP'de farklı renklere, farklı taleplere farklı görüşlere hiçbir şekilde yer yoktur. Bolu'da Belediye Başkanından İl Başkanına kadar kurulmuş bu çarkın devam edebilmesi için Sayın Deligöz ve ekibi dönen çarkın tek tip parçaları haline getirilmek, robotlaştırılmak istenmiştir. ​Sayın Deligöz'ün o tarihte yapmış olduğu açıklamalara buradan şimdi cevap vermek istiyorum milletvekili seçilme yaşında ALT SINIRI bilemem ama sizin yöneticileriniz bize bu tutum ve açıklamalarıyla seçilmek için bir ÜST SINIR” gerektirdiğini açık bir şekilde göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi gençleri; siyasal yaşamda, değişimin ve yenileşmenin taşıyıcısı olarak görürken; Değişimden korkan baskıcı AKP ise gençleri sadece hedeflerine” koymaktadır” dedi.
CHP için gençlerin bu günün ortağı, geleceğin sahibidir diye CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ergin Yönet, ​Şunu belirtmek isterim ki Cumhuriyet Halk partisinde NE AZARLANAN, NE TASARLANAN; özgür ve yenilikçi gençlik mevcuttur. AKP'nin otoriter muhafazakar zihniyetinden ayıran işte bu fikirlerdir. CHP gençlere güvenmekte ve özgür insanların, özgür gençlerin Türkiye'si için çalışmaktadır. CHP'nin gençlik politikası kapsamlı bir özgürlük projesidir. CHP gençleri denetlemeyecek, destekleyecektir. CHP gençleri baskı altına almayacak, önlerindeki engelleri kaldıracaktır. CHP gençleri susturmayacak, onlara ‘SÖZ SİZDE' diyecektir. CHP için gençler bugünün ortağı, yarının sahibi ve özgürlüğün se