CHP Bolu örgütünde delege seçimlerinden ötürü parti içerisinde, parti büyükleri arasında anlaşmazlıklar ve tartışmalar hat safhadayken CHP Bolu Gençlik örgütleri büyüklere ders olacak örnek bir seçim gerçekleştiriyor. Mevcut Başkan Tahsin Mert Karagöz, bugüne kadar yardımcılığını yapan Çağdaş Özkan'ın önünü açmak için adaylığını koymadı.

Geçtiğimiz süreçte delege seçimleri için hazırlıklar yapan CHP Bolu Örgütünde Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ın, İl Başkanı Kazım Karsu tarafından görevden alınması ve yerine kayyum atanması, Yıkılmaz'ın mahkeme kararı ile göreve iadesi ve ardından İl Başkanı Karsu'nun gazetelere Hüseyin Yıkılmaz aleyhinde verdiği demeçlerin yanı sıra parti binasına kameraların takılmasına kadar bir çok konu gündeme oturmuş ve CHP Bolu örgütünde kaos alıp başını gitmişti. Bu tartışmalar ve CHP Bolu örgütündeki belirsizlikler devam ederken CHP Gençleri büyüklere adeta ‘seçim nasıl yapılır'ın dersini verdi. Merkez İlçe Gençlik Kolları, Başkanlık için tek aday olarak Çağdaş Özkan'ı çıkartırken, mevcut Başkan Tahsin Mert Karagöz, bugüne kadar görevini layığı ile yerine getirdiğini ve adaylığını açıklayan arkadaşının sonuna kadar yanında olduğunu belirtti.

Merkez İlçe Gençlik Kolları seçimi için sabahın erken saatlerinde parti binasına gelen gençlerden CHP Gençlik Kolları Başkanı Recep Asarkaya, mevcut Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve Merkez İlçe Başkanlığı için tek aday olan Çağdaş Özkan, üyelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek birlikteliklerini gösterdiler.

YENİ BAŞKANIN İLK SÖZLERİ

Açıklamalarda bulunan ve kendini tanıtan Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Çağdaş Özkan, 15 Ağustos 1993 doğumluyum. Bolu Merkezde doğdum, Kıbrıscıklıyım. Yıllardır partinin içindeyim, Mert Başkanımla birlikte göreve geldik. Başkan yardımcısı olarak başladık. Bu bir Bayrak yarışı, Bayrak bize geçecek inşallah ve daha ilerilere götürmeye çalışacağız, elimizden ne geliyorsa, hep birlikte fazlasını yapmaya çalışacağız” dedi.

ADI GİBİ MERT

Duygu ve düşüncelerini ifade eden Mevcut Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz ise, Bu görevi layığı ile yerine getirdiğimi düşünüyorum. Gerçekten Bolu Cumhuriyet Halk Partisi adına çok zor koşullarda çalıştık. Az önce Çağdaş Başkanın da belirttiği gibi bu bir Bayrak yarışı, bu Bayrağı, Çağdaş Başkanın daha ilerilere taşıyacağından hiçbir kuşkum yok. Şuan Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak son konuşmam ama bir CHP üyesi, bir CHP neferi olarak tabii ki son konuşmam değil. Daha farklı düşüncelerim var ve bunun için adaylığımı koymadım. Bu yola çıkmış olduğum Çağdaş Başkanımın her zaman yanında ve arkasındayım. Umarım Bolu için, CHP için ve Türkiye için, tüm ülkede olduğu gibi iyi bir seçim geçiririz. Buradan şunu da belirtmek istiyorum; büyüklerimize nazaran mevcut Gençlik Kolları İl Başkanımız yanımızda, onun da destekleri çok fazla oldu. Yanımızda olduğunu, bize güvendiğini, bu seçimi bizim götürmemizi istediğini belirtti. Ben buradan bize inanan, güvenen bütün arkadaşlarımıza, büyüklerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Emrah ÖGET)