Gerede'de sınıf arkadaşının bıçaklı saldırısı sonrası yaşamını yitiren Dilay Gül cinayetinin ardından CHP Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Asarkaya yaptığı açıklamada, cinayeti işlediği iddia edilen failin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Gerede'de yaşanan cinayet sonrası açıklamalarda bulunan CHP Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Asarkaya, CHP Gemlik Gençlik Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız, yoldaşımız, arkadaşımız Dilay Gül dün gece Gerede ilçemizde yaşanan erkek terörü sebebiyle korkunç bir şekilde yaşamını yitirdi. Dilay kardeşimizin cenazesi Ankara'da Adli Tip Kurumu'nda ailesine teslim edildi ve Gemlik'te toprağa verilecek” dedi.

Katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Başkan Asarkaya, Ülkemizde kadın cinayetleri önlenemez boyutlara geldi. Her gün buna benzer haberler okumaya alıştırıldık. Bunun sebebi bize göre verilen cezaların caydırıcılıktan ziyade özendirici olmasıdır. Yıl hesabı yaparak suç işleyen bu vicdan yoksunları gerektiği kadar ağır cezalar alsa bu gibi olaylarla daha az karşılaşacağız. Hukuki boşlukları kendine fırsat olarak alan bu insanlar kadınlara her gün cehennemi yaşatıyor. Biliyoruz ki Dilay Gül kardeşimiz böyle kirli cinayetlere kurban giden ilk kadın olmadığı gibi, son kadın da olmayacak. Onun nezdinde buna benzeyen tüm kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Dilay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu. Haber Merkezi