Milletvekili adaylarını belirleme yöntemi üzerinde çalışan CHP hangi ilde hangi yöntemle milletvekili belirleyeceğini netleştirmeye başladı. Ulusal basına da yansıyan haberlere göre Bolu'da hakim gözetiminde ön seçim yapılacak.

Tüzük gereği milletvekili adaylarının %85'ini önseçim ile belirleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, hangi illerde önseçim, hangi illerde merkez yoklaması yapacağını bir bir belirlemeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının yaptığı ve 15 Şubat'ta parti meclisi onayına sunulacak olan taslak ulusal basına da sızdı. Bu taslağa göre Bolu'da hakim gözetiminde önseçim yapılacak. Milletvekilinin olmadığı Düzce'de ise parti meclisi tarafından milletvekili adayları belirlenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da son 3 seçimdir ısrarla Bolu'da önseçim yapılmasına yönelik yaptığı istekler bir kez daha gerçekleşmiş olacak. Önseçimin Mart ayı içersinde yapılması bekleniyor.

Ulusal basına yansıyan haberlere göre, CHP'de önseçim ya da merkez yoklaması yapılacak iller şu şekilde;

HÂKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM YAPILACAK İLLER: Adıyaman, Afyon karahisar, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Giresun, İsparta, Kırşehir, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Ardahan, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova.

HÂKİM GÖZETİMİNDE KONTENJANLI ÖNSEÇİM YAPILACAK İLLER: Ankara, İstanbul, İzmir.

Örgüt gözetiminde önseçim yapılacak iller: Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Eskişehir, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Kars, Nevşehir, Kahramanmaraş, Muğla, Sivas, Tokat, Sakarya, Çankırı, Amasya, Kastamonu, Gümüşhane, Elazığ, Yozgat.

MERKEZ YOKLAMASI YÖNTEMİYLE ADAYLARIN BELİRLENECEĞİ İLLER: Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Iğdır, Hakkâri, Kütahya, Mardin, Muş, Siirt, Van, Şanlıurfa, Bayburt, Batman, Şırnak, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.Haber Merkezi