CHP Bolu Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Cahit Çıngı'dan, Bolu Belediye Başkanı Alaadddin Yılmaz'a ağır cevap verdi. Alaaddin Yılmaz'ı bölücülük yapmakla suçlayan Çıngı, ne kendisinin ne de Bolu halkının bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi. Çıngı, Bolu Halkı da ben de Alaaddin Yılmaz'ın bölücülük oyununa gelmeyeceğiz. Ben siyaseti toplum yararına, halka hizmet için yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Bunu değerlendirecek olan da sağduyulu, değerli Bolu halkıdır” dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kendisiyle ilgili kullandığı sözlerine CHP Bolu Belediye Başkan aday adayı Cahit Çıngı'dan cevap geldi.
“BELEDİYE BAŞKANI BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuları farklı noktalara çektiğini belirten Çıngı, Bildiğiniz üzere Belediye başkanımız 4 Şubat günü Üniversitemizde rektörümüzün de bulunduğu bir toplantıda yapılacak Adliye sarayının yeni yeri ile ilgili sürece dair bir soru üzerine sahibi olduğum Biber Restaurant'ı da dahil ederek konuyu bambaşka bir yöne çekmiştir. Açıklamayı birlikte izledik. Ben buradan açıkça ifade ediyorum ki Belediye Başkanı bölücülük yapıyor” dedi.
“EN HAFİF İFADEYLE AHLAK DIŞI”
Kendi işyerleriyle ilgili kullanılan ifadelerin ahlak dışı olduğunu belirten Çıngı, Belediye Başkanı Bolu'da yaşayan insanları birbiriyle düşman göstermeye, cepheleştirmeye çalışıyor. Yaptıkları, konuştukları o makama gelmiş bir kişi için en hafif ifadeyle ahlak dışı. Sahibi olduğum Biber Restaurant 2007 yılı Ocak ayı itibariyle açılmıştır. Açılışını da Sayın Başkan kendisi yapmıştır. Aynı yıl açılan bir diğer işletmem olan MADO Cafe'nin açılışını da Alaaddin Bey yapmıştır. Her iki açılışında da Bolu'nun böyle işletmelere duyduğu gereksinimi dile getirmiş, övgüler dizmiştir. Biber Restaurant 6 yıldır kalitesini bozmadan Bolu halkına ve onların misafirlerine hizmet etmektedir. Bu süre içerisinde kendisi de sayısız kez lokantamızda yemek yemiştir. Her geldiğinde tarafımızdan gerektiği şekilde ağırlanıp giderken de aynı şekilde uğurlanmıştır” ifadelerini kullandı.
“SAYISIZ İLTİFATLARDA BULUNMUŞ”
CHP'den ayrı kaldığı dönemlerde Alaaddin Yılmaz'ın kendisini övdüğünün altını çizen Çıngı, Alaaddin Bey'i uzun yıllardan beri tanırım. CHP İl Başkanı olduğum, daha sonra partimden ayrı kaldığım dönemde kendince sayısız iltifatlarda bulunmuş; doğru, düzgün insanların partiden dışlandığını ifade etmiştir. Ben de yapım gereği bu sözlerini tebessümle cevaplamışımdır.
Hatta benim İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilcisi olmam için hazırlanan metne meslektaş olarak ilk imza atan da kendisidir. Bu süreçte benim partime tekrar dönmem ve Belediye Başkanı Aday Adayı olmam Alaaddin Bey'in değer yargılarını birden değiştirmiştir. Cahit Çıngı birden kendisinin gözünde kötü biri olmuştur. Elinden gelse onun lokantasına gidilmez, yemek yenilmez diye fetva çıkartacak. Şunu herkes çok iyi bilmeli ki Belediye Başkanları seçilinceye kadar partili, fakat seçildikten sonra BÜTÜN BOLU'NUN Belediye Başkanıdır. Ama bu söylem ne yazık ki Alaaddin Yılmaz için geçerli değildir. Onun gözünde kendisinin yanında olanlar ve karşısında olanlar diye ayrımcılık vardır” dedi.
“28 YILDIR BOLU'DA TİCARET YAPIYORUM”
Boluluların siyasi kimliğine bakarak değil, yaptığı işe bakarak alışveriş yaptıklarını belirten Çıngı, Ben 28 yıldır Bolu'dayım. 28 yıldır da Bolu'da ticaret yapıyorum. Bu süre içinde de Bolu'da esnaf arkadaşlarımla ayrım gözetmeksizin alışverişim olmuştur. Aynı şekilde Bolulular da benim siyasi kimliğime değil, yaptığım işe bakarak alışveriş yapmışlardır. Altı yıldır