Anıtpark'taki törenlerle başlayan programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Uygulamalı Çevre Eğitimi” projesinde yer alan okul öncesi ve ilköğretim okullarının çevre kulüplerinde yer alan öğrencileri, sorumlu öğretmenleri ve idarecileri ile diğer davetliler katıldı. Programda ilk olarak Bolu Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TEMA Vakfı Bolu İl Temsilciliği, Bolu Erozyonu Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği ve Bolu Çevre Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden etkinlikte katılımcılar tarafından Belediye Bandosu eşliğinde Anıtpark'tan, Belediye Meydanı istikametine doğaya saygı yürüyüşünde bulunuldu.

Yürüyüşün ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Bolu Çevre Derneği tarafından organize edilen Atıkları Hayata Döndüren Minik Eller Projesi”,Tema Vakfı tarafından organize edilen Toprak ve Yaprak konulu resim yarışması”, Bolu Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Atık Pil Toplama Kampanyası” ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen En Çevreci Okul” yarışmasında dereceye giren okullar ve öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda çevreci öğrenciler tarafından Çevre Andı okundu. Andın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir açılış konuşması yapıldı.

Kadı'nın ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da bir konuşma yaparak, Böyle günlerde çevreye olan ilgimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Şehrimiz doğal güzellikler açısından Türkiye'deki ender illerden bir tanesi. Bu nedenle de günü birlik çok sayıda yerli ve yapancı vatandaşımızı ağırlıyoruz. Doğada ağırladığımız piknikçilerimizin birçoğu da eğlence, yeme ve içmesini tamamladıktan sonra çöpünü gelişigüzel bırakıp çevreyi kirletip de gidiyor. Önemli olan çevre duyarlılığını aşılayabilmek. Biz Bolu Belediyesi olarak çevre konusunda duyarlı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda da sivil toplum örgütü temsilcilerimizden de bizlere yardımcı olmalarını temenni ediyor, Avrupa'da bir çöpü dışarıya atmak ne kadar ayıpsa, bizde de öyle olmalıdır diye düşünüyor, çevre konusunda emek gösteren kurum ve kuruluşlarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bolu Belediyesi, En temiz kent” yarışmasında ikinci seçildi

Son olarak Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'da, Tüm insanlığın çevre gününü kutluyorum. Çevreye saygının ve çevre duyarlılığının her geçen gün arttığını ve sürdürülebilir kalkınmanın mantığının algılandığını gördükçe de mutlu oluyorum. Yine mutlu olduğum bir diğer konuda Bolu Belediyesi Türkiye genelinde düzenlenen Temiz Türkiye&rsq