İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya geçirilen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi'nin sonlanmasının ardından Bolulu üreticilere kaynak olması düşünülerek hazırlanan ‘Bolu Ceviz Yetiştiriciliği kitabı dağıtıldı.

Bolulu üreticilere kaynak olması düşünülerek hazırlanan ‘Bolu Ceviz Yetiştiriciliği' kitabı İl Özel İdaresi'nde yapılan tören ile dağıtıldı. Törene Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve çok sayıda ceviz meraklısı katıldı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde, İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya geçirilen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi'nin sonlanmasının ardından ‘Bolu Ceviz Yetiştiriciliği' kitabı eğitime katılan ceviz sevdalılarına dağıtıldı. Katılımın yüksek olduğu kitap dağıtım töreninde konuşan Proje Koordinatörü Abdulkadir Öztürk, proje kapsamında yapılan çalışmaları aktardı. Öztürk; Bu projenin her aşamasında hedeflenen sayının çok üzerinde katılımlar oldu. Örneğin bir haftalık yaptığımız eğitime 308 kişi katıldı. Kocaeli İli Akmeşe Mahallesine yaptığımız ceviz bahçesi teknik inceleme gezisine 103 kişi, Çepni köyü örnek ceviz bahçe tesisi teknik bilgi ve dikim eğitimine 130 kişi katıldı. Projenin sonunda ceviz yetiştiriciliği paneli düzenledik. Bu panele de yaklaşık 300 kişi iştirak etti. Bu rakamlar bizim proje öncesi hedeflediğimiz rakamların çok üzerinde. Bolumuzda böyle duyarlı üreticilerin projemize yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu durum bizleri son derece memnun etmiştir” diye konuştu.

Abdulkadir Öztürk ayrıca kitap hakkında da şunları söyledi; Bu kitapta projede yapılan bütün çalışmaların yanı sıra; cevizin toprak isteği, fidan seçimi, bahçe tesisi, sulama, toprak işleme, gübreleme, budama, ilaçlama ve hasat gibi teknik konular hakkında bilgilere de yer verilmiştir. Yetiştiricilerin her an başvuracağı kaynak kitap haline getirilmiştir. Ayrıca tüm üreticilerimizin faydalanabileceği ve anlayabileceği sadelikte yazılarak bütün ceviz sevdalılarının hizmetine sunulmuştur. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen kişilere şükranlarımı sunarken, başta çiftçilerimize, üreticilerimize, ceviz sevdalılarına ve bütün ceviz severlere hayırlı olsun.”