Sayın Muhatap Şahsınıza ait Takip Gazetesi İsimli Gazetesinin Mecmua ve İnternet Sayfasının 20.07.2015 Tarihli ‘Ziraat Odasından Pis Kokular Geliyor' başlıklı haberinde müvekkili hedef alan. Kişilik haklarını zedeleyen ve suç unsuru taşıyan gerçek dışı bir haber yayımlandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Öncelik tarafımızca her türlü düşünce özgürlüğüne ve Haber Alma saygı duyulduğunu ve hassasiyet gösterildiğini belirtmek isteriz. Fakat Gelinen noktada müvekkil hakkında yayımlanan haber, haber alma özgürlüğünün ve düşünce özgürlüğünün ötesine geçmiştir.

Müvekkil, Bolu İlinde eğitim ve öğretim hayatını tamamlamış Sekreterlik görevini başarı ile ifa etmiş ve halen de Bolu İlinde hayatını idame ettiren bir bireydir. Her şeyden önce bilindiği üzere Emeklilik belirli kişilerin inisiyatifinde olan bir tasarruf değil Anayasa'nın çalışanları tanımış olduğu bir haktır. Ve bu hakka sahip bir çalışanın kişilerin onayını ya da olurunu alma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Maalesef Gazeteniz tarafından ‘'Ziraat Odasından Pis Kokular Geliyor.'' İsimli yazınızda Salt Müvekkilin ismi kullanılmak suretiyle ve Hakkında Mahkemece Mahkumiyet Kararı verilmiş BESOB Genel Sekreteri ile yakıştırılmak suretiyle yayınlanmış haber açıkça müvekkilin kişilik haklarını ağır bir şekilde zedelemektedir. Birtakım kişi ya da kişilerin doğrudan yönlendirmesi ile herhangi bir araştırma yapılmadan müvekkilin ismi kullanılarak yapılan bu haber suç teşkil ettiği gibi habercilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

Haber içeriğinde 23 yıldır çalışan Müvekkilin ani bir karar ile emeklilik istediğini ve Oda Yönetimi Tarafından da emekliliğin kabul edilmediği belirtilmiştir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Emeklilik talebinin Kabulü Oda Yönetiminin insiyatifinde olan bir durum değildir. Haberde Adı geçen Odaya Müfettiş 06.04.2015 Tarihinde incelemeye gelmiş müvekkil ise bu tarihten 2 ayı aşkın süre sonra SGK'dan almış olduğu Emeklilik Yazısı ile 18.06.2015 Tarihinde Oda'ya bildirimde bulunarak yasal haklarını talep etmiştir. Yani haberde belirtildiği gibi apar topar emekli olma gibi bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki Müfettişler Müvekkili incelemek için değil Söz Konusu Odanın çalışmalarını incelemek için gelmiştir. Zira bu süre zarfında da Müvekkil hakkında soruşturma başlatıldığına dair herhangi bir bildirimde söz konusu olmamıştır. Hal böyle iken belirli kişi yada kişilerin gerçek dışı yönlendirmeleri sonucunda yayınlanan haber ile Müvekkilin Kişilik hakları zedelemiş, Kamuoyunda müvekkile karşı tavır alınması amaç edinmiştir.

Sayın Muhattap Yukarıda arz ettiğimiz nedenlerle 5651 Sayılı Yasanın 9. Maddesi uyarınca Müvekkillin kişilik haklarını ihlal eden 20.07.2015 Tarihli ‘'Ziraat Odasından Pis Kokular Geliyor'' başlıklı haberin Gazetenizin İnternet Sayfasından Çıkarılmasını , iş bu ihtarnamenin cevap hakkı olarak 1 hafta süreyle Gazetenizin Mecmua ve İnternet Sayfanızda yayımlanmasını, bu taleplerimiz 2 gün içinde yerine getirilmediği taktirde ilgililer hakkında da yargı sürecinin başlayacağı hususunun bilinmesi gerektiği ihtaren bildiririz. 22.07.2015

Seyfi Çevik

Vekili

Av. Sadettin Gültekin