Saadet Partisi, Bolu 1'nci sıra Milletvekili Adayı Veysel Çetinkaya, hafta sonu Ankara'da yaşanan terör saldırısını değerlendirdi. Çetinkaya ayrıca, Saadet Partisi'nin 1 Kasım öncesi Bolu'da nasıl bir yol izlediğini anlattı.

Saadet Partisi Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Veysel Çetinkaya, geçtiğimiz gün Ankara'da yaşanan terör saldırısında ölenlere acil şifalar dileyerek açıklamalarda bulundu. Çetinkaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

KORKUNÇ BİR KATLİAM YAŞANDI

Tüm halkımıza ve tüm Ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara, yaralılara acil şifalar, ölenlerin yakınlarına da sabırlar, sabrı cemiller niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çok korkunç bir katliam yaşandı. Üzgünüz, hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bu vatanda birlikte kardeşlik içinde yaşamak mecburiyetindeyken, böyle bir olayın olması bizleri çok derinden üzdü. Bundan dolayı çok üzgünüz. Onların acılarını kalplerimizde yaşıyoruz. Onlara ayrıca geçmiş olsun. Bütün milletimize geçmiş olsun temennilerinde bulunuyoruz.

OLAN MAZLUM MÜSLÜMAN HALKA OLUYOR

Bu terör olaylarıyla ilgili bizim partimizin görüşlerini sorarsanız, biz evveli bu olayları diğer olaylarla bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Hatta Orta Doğu'da olan yaşanan olayların parçası olarak değerlendiriyoruz. Bilindiği gibi, bir Arap baharı adı altında bütün İslam Ülkelerinde bir kaosa sürüklendi. Çeşitli oyunlar oynandı, halen devam ediyor. Irak'ta, Suriye'de gerçekten büyük çatışmalar meydana geliyor. Olan mazlum Müslüman halka oluyor. Yerlerinden, yurtlarından ayrılıyorlar. Türkiye'de bir sürü barınan var. Batılı ülkelere diğer ülkelere gitmekte olan sığınmacılar var. Bunlar bizim acımız. O olayları da bunların çerçevesinde düşündüğümüz zaman bunlar planın bir parçası. Nedir Bu plan? Bilindiği gibi küresel güçlerin bir Orta Doğu emeli var. Orta Doğu'da büyük İsrail kurma emelleri var. Bunun için hedefte İslam Ülkelerinde, Türkiye başta olmak üzere bir kaos ortamı meydana getirmek. Bu kaos ortamı içinde kendi hedeflerinde ilerlemektir. Türkiye'de de bu faili belli değil, bunu yapanların çeşitli rivayetler var ama bunu yaptıranlar önemli. Arkasında kimin olduğu önemli. Ne amaçla yaptırdıkları önemli. Bunların çok iyi araştırılıp ortaya çıkarılması lazım. Bunun için gerçekten bunların önüne geçilebilmesi için, milletçe birlik olma, beraber olma zamanındayız. Durumundayız. Kesinlikle bu birlik içinde olduğumuz zaman bu olaylar inşallah bir daha meydana gelmesin. Acımız büyüktür.”

ÜLKEMİZDE YAŞANAN BU ACILARIN ÇARESİ İSLAM BİRLİĞİ'DİR

1 Kasım seçimleri öncesinde çalışmalara başladıklarını dile getiren Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: Öncelikle seçimler inşallah sağ salimen olur. Onun temennisi içersindeyiz. 1 Kasım seçimlerine biz, Saadet Partisi tek başına giriyor. Hiçbir parti ile ittifak yapılmadı. Ak Parti ile ittifak söylentileri dillenmişti. Bu gerçekleşmedi. Saadet Partisi, tek başına seçimlere gidiyor. Tek başına adaylarını belirledi. Bizde seçim startını vererek, sahaya inerek çalışmalara başladık. Halkımızın bildiği gibi, biz Milli Görüş geleneğinden gelen ve bu görüşü savunan teşkilatız. Milli Görüş Nedir? Ülke'de adil bir düzenin olması, adil paylaşım demek, adil düzen demek, adil ekonomik düzen demek. Her şeyde adaletin sağlanmasına dayalı bir düzenin gerçeklemesi için mücadele ediyoruz. Ayrıca Dünya'da, Avrupa Birliği veya başka küresel birlikler yerine biz İslam birliğini sağlıyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Bugün Orta Doğu'da ve ülkemizde yaşanan bu acıların çaresi İslam Birliği'dir. Zira onların bir hadefi var. Bu hedefi gerçekleştirmek için bu katliamları yapıyorlar. Bizde bunun önüne geçebilmek için tüm İslam Aleminin birlik olmaya çağırıyoruz. Rahmetli hocamız bunun için D-8'leri kurmuştu. Yani İslam Birliği'ni kurmuştu. Biz onu devam ettirerek, Müslümanların bir güç haline gelmesi için mücadele veriyoruz. Onun için Milli Görüş olarak, Saadet Partisi olarak seçimlere tek başına girdik. İnşallah çalışmalar neticesinde meclise girmeyi hedefliyoruz.” Haber Merkezi