Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çakmak gazından ölen arkadaşları Sezer Kaya'nın cenazesine gittikleri gerekçesiyle döndüklerinde okula alınmadıklarını iddia ederek Belediye Meydanı'na yürüdüler.

Bundan 25 gün önce çakmak gazı soluyarak kalbi duran ve kalp masajıyla uyandırılarak hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki Sezer Kaya'nın, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesinin sona ermesiyle üzüntüye boğulan okul arkadaşları Sezer'i son yolculuğuna uğurlamak istedi.

İZİN ALIP GİTTİLER AMA OKULA ALINMADILAR

Öğrenim gördükleri Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı'ndan izin aldıklarını belirten öğrenciler, cenazeye katılmak üzere kalabalık bir gurupla Mudurnu'ya gitti. Ancak döndüklerinde onları kötü bir haber bekliyordu. Vefat eden arkadaşları Sezer Kaya'nın cenazesine gittikleri gerekçesiyle okulun kapısından alınmayan öğrenciler, sınava da giremedi. Öğrencileri okulun kapısından içeriye öğretmenleri aldırdı ancak okulun içine giremediler.

ELLERİNDE TÜRK BAYRAĞYLA BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Kendilerine cenazeye gittikleri için disiplin cezası uygulanacağının söylendiğini ifade eden öğrenciler bunun üzerine Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan liseliler okul yönetiminden kimsenin cenazeye katılmadığı gibi, kendilerine izin verildiği halde döndüklerinde okula alınmadıklarını ve disipline verileceklerinin söylendiğini belirttiler.

MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLAYI ARAŞTIRACAK

Öğrenciler şimdi aralarından ayrılan arkadaşlarına duydukları üzüntünün yanında kendi akıbetlerinin de ne olacağını da merakla bekliyor. Okula alınmadıkları için sınava da giremeyen öğrenciler aynı zamanda disiplin cezası ile de karşı karşıya. Konuya ilişkin İl Millî eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu okula müfettiş gönderilerek olayın araştırılacağını kaydetti.