Sonunda süreç tamamlandı;

Bolu'ya çelik boru isale hattının çekilmesi ile ilgili ihale süreci tamamlandı. En kısa sürede Bolu'nun isale hattıyla ilgili çalışmalara başlanacak. Konu ile ilgili olarak Başkanlık makamında basın mensuplarıyla biraraya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz müjdeyi verdi. Sözleşme bedeli 8 Milyon 932 bin TL olan proje sözleşme üzerinde yazılan 300 günlük süreden önce bitirilmeye çalışılacak. Çünkü Başkan Yılmaz bu işin 4 ayda bitebilecek bir iş olduğunu düşünerek, 300 günlük sürenin uzun olduğunu ve bu süreyi kabul etmediğini ifade etti.

Bolu'nun gündeminden hiç düşmeyen ve sık sık siyasilerin gündeme getirdiği su problemi kesin olarak çözülüyor. Bolu Belediyesinin İller Bankası aracılığı ile daha önce yaptırdığı isale hattında daha ucuz, daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı su vermesi nedeniyle ctb boru tercih edilmişti. Ancak yapıldığı günden bu güne kadar ctb borularda 80'e yakın patlama yaşanması tartışmalara neden olmuştu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise çelik boru isale hattının çekilmesi ile beraber Bolu'da su probleminin ne bugün ne de gelecekte yaşanmayacağını belirterek, bu konunun Bolu'nun gündeminden çıkacağını belirtti.

“HER SEÇİMDE BUNU KULLANDILAR”

Konuyla ilgi olarak konuşan Başkan Yılmaz, Bugün mutlu bir andayız. Biliyorsunuz biz Belediye Başkanı olmadan önce Bolu kuyu suyu ve arsenikli Çaygökpınar suyunu içiyordu. Biz geldikten sonra su arıtma tesisi yapalım dedik ve bunu da mücadelelerle gerçekleştirdik. Ana hattın ctb boru olması dolayısı ile daha ucuz, daha uzun ömürlü, daha sağlıklı su vermesi nedeniyle ctb boru tercih etmiştik. Döşenen ctb borularda yapıldığı günden bu güne 80'e yakın patlama olması Bolu'da çok önemli bir polemik haline dönüştürüldü. Her seçimde bunu kullandılar, bu seçimde kullanmıyorlar Allah'a şükür. Bu konuda İller Bankası ile çok ciddi tartışmalar yapıldı, çünkü işin ihalesini ve kontrolünü İller Bankası yapmıştı. O günkü şartlarda bu büyüklükteki bir işi yapabilecek durumda değildik. Geçtiğimiz süreç içerisinde bu borunun DSİ tarafından yapılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürmüştük. Sonuç olarak İller Bankası, Devlet Bakanlığı ve DSİ ile yaptığımız bir görüşme neticesinde çelik boru döşenmesinin kararı verildi ve onun yapımı ile ilgili ihale yapıldı. İhale süreçlerinde gecikmeler olabileceği için biz bunu daha önce açıklamadık ve sadece bir anlaşmaya varıldığını ifade etmiştik. Şuan itibari ile bundan üç gün önce imza törenine DSİ Genel Müdürlüğünde İhsan Başkanımız katıldı ve imzaladılar” dedi.

“SEÇİM DÖNEMİNDE PATLAMA OLMASI MANİDAR GELDİ”

Borularda yaşanan patlamaların hepsinin tesadüf eseri olmadığını ve birilerinin siyasi malzeme olarak kullanmak için patlamalara kasıtlı olarak neden olabileceğini bile düşündüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, Bundan kısa süre önce yine patlamalar oldu. Her seçim döneminde patlama olması da bana manidar geldi. Gölköy'de çok ciddi manada çalışan pompalarımız var, elektrikteki oynamalar kalkış duruşlar şeklinde boruyu patlamaya tetikleyebiliyor tahminindeyim. Elektrikle idaredeki birileri bizi sıkıntıya sokabilir hatta Belediye içinden birileri siyaseten bizi sıkıntıya sokmak için pompaları harekete geçirebilir. Bunlara bile endişe eder durumda olduğumuz bir konuydu ve tartışması yıllar süren bu konunun Bolu'nun gündeminden çıkıyor olması ve bu sorunun çözülmüş olduğunu önümüzdeki kısa süre içerisinde müteahhidin işi bitirmesiyle göreceğiz” şeklinde konuştu.

“1 MİLYON NÜFUSA YETECEK”

Mevcut ctb borunun ise olağanüstü hallerde kullanılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, Mevcut boruyu ise geri dönüşlerde kullanmayı düşünüyoruz. Çünkü o bölgede otoban yapılırken hem Sarıcılar hem de Sarıbeyler mahallelerine doğru çok ciddi bir menfezler bırakılmış ve o mahallelerimiz tehdit altında. Tabi oradaki belki bir feyzan anında sıkıntı yaşamamak için sularımızı bu borudan aktaracağız. Normal zamanlarda da o bölgelerde büyük miktarda bulunan artezyen sularını Büyüksu'ya vermeyi düşünüyoruz. Su ile ilgili Bolu'nun geleceğini planlamış durumdayız. 1 Milyon nüfusa yetecek kadar su rezervleri üzerindeki çalışmalarımızı bitirdik. Bu şu demektir Bolu'da su problemi hiç olmayacaktır” diye konuştu. Elif ERDOĞAN