Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Hedefimiz Olimpiyatlara bir erkek, bir bayan sporcu ile katılmak. Bu da bizim için büyük bir başarı olacaktır” dedi.

Çelen, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Almanya'nın Cottbus kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda, Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcusu Ümit Şamiloğlu'nun barfikste rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazandığını söyledi. Orada Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonlarının yarıştığını dile getiren Çelen, "Sporcumuz Ümit Şamiloğlu bu sporcular arasından çıkarak birinci oldu, müthiş bir olay. Çok başarılı bir performans sergiledi" dedi. Sporcuların Katar'a geçtiğini belirten Çelen, "Oradaki şampiyonanın tanıtımı yapılırken, 'şampiyon barfiksçi" geliyor diye duyuru yapıldı. Bunu Dünya Federasyonu yaptı, bizim için çok önemli" ifadesini kullandı. Suat Çelen, halka aletinde İbrahim Çolak'ın bronz madalya aldığını, yer aletinde Tutya Yılmaz'ın da finalde hata yaparak madalya şansını yitirdiğini anımsattı.

‘Her şeyden önemlisi Dünya Kupası'nda sporcularımızın yarıştığı her alette madalya kovalıyoruz' diyen Çelen, Finale kaldığımız aletlerde de madalya alıyoruz. Bir alette olmasa diğerinde mutlaka madalya kovalıyoruz. O heyecan da bizi gerçekten tetikliyor. O yarışmanın ardından sporcularımız Katar'da yapılacak olan Dünya Kupasına gittiler. Oradan da başarılı sonuçlar elde edeceklerini düşünüyorum. Biz artık sporcularımızı şampiyonalara giderek hazırlıyoruz. İnşallah da bunun meyveleri alınacak” dedi. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, "Hedefimiz Olimpiyatlara bir erkek, bir bayan sporcu ile katılmak. Bu da bizim için büyük bir başarı olacaktır" diye konuştu. AA