Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, her ilde cimnastik bulunması zorunluluğunun getirilmesiyle, sporcu sayısında büyük artış yaşandığını söyledi.
Çelen, 2013 yılı değerlendirmesinde, Türkiye'nin her kentinde cimnastik antrenörü bulunmasının meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade ederek, Bin 100 olan faal sporcu sayısının, 1 yıl içinde yaklaşık 10 katına çıktı” dedi.
Bir yıllık idarecilik sürecinde gerçekleşen ve devam eden projelere değinen Çelen, Tesisleşme noktasında çok ciddi adımlar atıldı. Zorunlu cimnastik antrenörlüğünün ardından il müdürleri, antrenörlerine çalışmaları için yer göstermeye başladı. Türkiye genelinde cimnastik salonu envanteri hazırladık. Federasyonumuzun datasını çıkarmaya çalışıyoruz. 2020'ye doğru emin adımlarla gidiyoruz” diye konuştu.
Bu yıl düzenlenen uluslararası müsabakalarda yüzde 90 oranında madalya aldıklarını dile getiren Çelen, Ritmik, trambolin ve artistik branşlarda yurt dışından konularında en iyi antrenörleri getirdik. İlerleyen zamanlarda da getirmeye devam edeceğiz. Sporcu sayımızın 30-40 binlerde olmasını hedefliyoruz. 2014'te düzenlenecek Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na İzmir ev sahipliği yapacak ve sporcularımız burada finali hedefliyor” dedi.
2016 Olimpiyatları'na bayanlar ve erkeklerde birer sporcuyla katılmayı hedeflediklerini kaydeden Çelen, 2020 Olimpiyatları'nda ise hedefin katılmak değil madalya almak olacağını söyledi.