Kasım ve Nisan Ayında olmak üzere 2 bölümde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları açıklandı. Bolu'da 61 okulun sonuçlarını değerlendirip istatistiklerini okullara gönderdiklerini söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, sonuçlardan memnun olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu İlimizde iki tane öğrencimiz 120 sorunun tamamını yaparak birinci olmuşlardır. Bir soru eksiğiyle yapan 25 tane öğrencimiz vardır. İki soru eksiğiyle yapan 50 tane öğrencimiz var. İlk 100'e giren öğrencilerimizin puanları çok yüksek. Diğer çocuklar nereyi isterse Türkiye'de yazıp kazanabilecek durumdalar” dedi.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu'da iki öğrencinin 120 sorunun tamamını yaparak birinci olduğunu, 25 öğrencinin bir soruyu, 50 öğrencinin iki soruyu eksik yaptığını belirtti. İlk 100'e giren öğrencilerin puanlarının çok yüksek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Diğer çocuklar nereyi isterse Türkiye'de yazıp kazanabilecek durumdalar” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu şu bilgileri verdi: TEOG iki bölümde yapıldı. TEOG-1 Kasım ayında TEOG-2 Nisan ayında yapıldı. TEOG-2 sınavları sonuçları 11 Haziran'da belli oldu. Bütün öğrencilerimizin karnelerine yansıdı. Okullarımızın sistemlerine yansıdı. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TEOG-2'de ilimizde 61 tane ortaokulumuzun sonuçlarını birleştirip istatistiklerini çıkartıp sonuçlarını da bütün okullarımıza gönderdik ki önümüzdeki pazartesi günü yapılacak olan öğretmenler kurullarında yöneticiler öğretmenler TEOG sınav sonuçlarında kendi öğrencilerinin durumu nedir, kendi okullarının durumu nedir bunları diğer okullarla karşılaştırabilsinler. İyi olanlar daha iyi olmak için biraz geride kalmış olanlarda ileriye nasıl gideceklerini tartışsınlar yeni bir yol bulsunlar diye okullara gönderdik. Sonuçları nasıl buldunuz diye soracak olursanız, ben Bolu'nun sonuçları çok başarılı buluyorum. Geçmişte Bolu'nun başarısı ile ilgili çok söylemler yapıldı. Herkes bir şey söyledi ama bugün için baktığımızda artık öyle başarısız kavgalar ve tartışmaların yerine başarının tartışmaları yapılıyor artık. Artık Bolu'da bir güven ortamı var. İnsanlar birbirine güveniyor. Okullarda öğretmenler birlik beraberlik içerisinde çalışıyor. Herkes görevini yapma için çırpınıyor. Neden? Çünkü öğretmen burada yapmış olduğu dersi faaliyeti Milli Eğitim Bakanı oradan görüyor. Nasıl görüyor? TEOG sınavına giriyor çocuk bir puan alıyor. Öğretmenin yapmış olduğu yazılılardan bir puan alıyor. Yapmış olduğu yazılılar ile TEOG sınavı arasında bir makas açıklığı olursa öğretmenin birinden birinde bir sorun olduğu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz daha çok çalıştığına ben inanıyorum. İkincisi zümreler yani birlik beraberlik içinde çalışma daha da arttı. Niçin? Beraber çalıştığın zaman öğrencinin başarısını hepsi birden yükseltmiş oluyor. Dolayısıyla zümrenin ortak davranma eğilimine girmiş oldu. Dolayısıyla buda başarıyı yükseltmiş oldu. İlimizde iki tane öğrencimiz 120 sorunun tamamını yaparak birinci olmuşlardır. Bir soru eksiğiyle yapan 25 tane öğrencimiz vardır. İki soru eksiğiyle yapan 50 tane öğrencimiz var. İlk 100'e giren öğrencilerimizin puanları çok yüksek. Diğer çocuklar nereyi isterse
Türkiye'de yazıp kazanabilecek durumdalar”
4 Temmuz'da Türkiye'de bütün okulların kontenjanları belli olacağını belirten Çavuşoğlu, 7 Temmuz'da ise öğrencilerin bu okullara yerleşme puanlarının belli olacağını söyledi ve şöyle devam etti: 7 Temmuz'da 31 Temmuz'a kadar velilerimizin düşünme payı olacak. 31 Temmuz ile 8 Ağustos arasında da çocuklar tercih yapacaklar. Bu tercihi yaparken i