Yeni eğitim öğretim yılı 28 Eylül'de ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacak. Bolu'da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, 3 bin 700 öğrencinin birinci sınıfa başlayacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, iddialı konuştu.

Kentteki yeni eğitim yılı hazırlıklarıyla ilgili olarak Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu olarak okulların açılışına nisan, mayıs, haziran ayından bu yana hazırlanıyoruz. Bu sene yaptığımız ilk hazırlıklar okullar kapanmadan önce yeni sezonda açılacak olan destekleme yetiştirme kurslarına katılacak öğrencileri tespit ettik okullar kapanmadan. Sonra yaz okulunun kayıtları devam etti, artı mezun olan öğrencilerimiz üniversiteyi kazanamayan öğrencilerin kurs taleplerini de halk eğitim müdürlüğümüz kararıyla kabul ettik. Dolayısıyla şimdi 28 eylül'de okullar açılınca 1 kasımda kurslara kayıt olacak herkes hazır. Ayrıca yazında bu öğrencilere kurslar devam etti. Şimdi kapanmadan önce haziran ayının son 2 haftasında öğretmenlerimize eğitim verdik” dedi.

BÜTÜN OKULLAR ELDEN GEÇTİ

1 Eylül'den itibaren öğretmenlerin bakanlığın gönderdiği program çerçevesinde hazırlıklarını yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, Mevzuat konusunda, moral konusunda, motivasyon konusunda ilk hafta okullarında hazırlık yaptılar. İkinci hafta ise Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu program çerçevesinde tüm zümreler bir araya geldi. Yani elimizde ne kadar matematik öğretmeni varsa bir okulda bir araya geldiler. Kim ne yaptı, ne yapmış, ne yapacak bunları tartıştılar. Öğretmenler yazın kendi hazırlamış oldukları sunumları gösterdiler. Bizim hazırlamış olduğumuz bilim yolcuları diye bir proje var. Hocalar bizim öğretmenlerimize bugün ve yarında devam eden online sunumlar yapıyorlar. Öğretmenlerimizi hazırladık. Binalarımızda fiziksel olarak bütün okullarımız elden geçti, okul müdürlerimiz çalıştı” şeklinde konuştu. Hala bazı eksikliklerin olabileceğinin altını çizen Çavuşoğlu, Hazırlıklarımızı tamamlamamız için 2 haftalık bir tatil daha verildi. Öğrencilerimizde daha çok dinlenmiş olarak gelecekler. 28 Eylül'de çok hızlı bir şekilde başlayacağız ve kimse bizi tutamayacak. Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü en üst seviyede olacak. Bu eğitimle beraber tabi ki yetiştirme ve destekleme kursları başlayacak” ifadelerini kullandı.

TAKVİYE KURSLARI OKULLARDA VE ÜCRETSİZ

Hala bazı vatandaşların Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından verilen kurs uygulamasından habersiz olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şu uyarıları yaptı: Bunlarla ilgili hazırlıkları ısrarla anlatıyorum ki vatandaşlarımız şöyle bir yanılgı içerisinde. Tanıdığım eski bir hanım aradı bana iş bul diye. Ne yapacaksın işi dedim, hani senin az çok bir emekli maaşın var. Dedi çocuğu dershaneye yazdırdım oraya para bulamıyorum sekiz bin lira kayıt parası vereceğim, param yok bana iş bul deyince bende dedim ki ya bir dakika ne dershanesi dedim dershane kapandı. Dershanecilik yok kurslar okullarda ve bedava. İnsanlarımız büyük bir yanılgı içerisinde. Hiç mi haberleri izlemiyorsunuz hiç mi dünyadan haberiniz yok? Dershaneler kapandı. Dershane yerine geçecek danışmanlık şirketleri, koçluk şirketleri. Bunlarda kanun dışı yani eğitim öğretim tamamen milli eğitimin, kurslarda milli eğitimin.

“BİZE DANIŞMADAN KAYIT YAPTIRMAYIN”

Eğer bir firma kurs olarak çalışmak istiyorsa yapacak müracaatını. Dersler seçecek ana derslerden, kurs faaliyetlerini yürütecek ve regal olacak. Ama işte senin önünden bir kütük kapar gibi herkes bir danışmalık şirketi oluşturup orada danışmanlık şirketi altından dershanecilik yapmaya çalışan bir çok firma var. Buradan Bolu'lu hemşerilerime sesleniyorum, hiç birine gidip bize danışmadan kayıt yaptırmayın. Önce okulunuza gidin orada ki müdüre yada milli eğitime sorun. Biz şu firmaya kayıt yaptırmak istiyoruz işte bu sizin kayıtlarınızda var mı, eğer kayıtlar kayıtlıysa hukuki çerçeve içerisinde çalışıyorsa tabi ki biz onu tavsiye edeceğiz. Çalışmıyorsa aman uzak dur diyeceğiz. Onun için biz hazırız insanlarımızda hazır. Bize güvensinler başka bir şey istemiyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Onun için insanlarımızın bize daha çok güvenmelerini ve bize daha çok destek olmalarını istiyoruz. Onun için dışarıda ki dershane tabelalarının hepsi kanunla kaldırıldı, artık dershane diye bir kavram yok. Dershane danışmanlık şirketi adı altında dershanecilik yapanlarda kanunsuz. Dolayısıyla bu kurslara bize danışmadan gitmesinler. Kurs ihtiyacı olanlarda okulun müdürüne başvuracaklar başka hiç bir şey yapmalarına gerek yok.”

TÜRKİYE ÇAPINDA BOLU BİRİNCİ

Bu yıl birinci sınıflara başlayacak öğrenci sayısı hakkında da konuşan Çavuşoğlu, ana sınıflarına kayıtta Bolu'nun çok önde olduğunu vurguladı ve Bolu'nun çok stabil bir nüfusu var. Bolu'da her yaş grubunda 3 bin 600 ile 3 bin 700 arasında il genelinde öğrencimiz var. Kayıtlar başvuruya bağlı değil. Bir çocuk doğduktan ve nüfusa kaydolduktan sonra hangi okulda hangi sınıfta okuyacağı belli. Bolu'da da 3 bin 600 ile 3 bin 700 çocuğumuz birinci sınıfa başlayacak. Ana sınıflarımıza da 2 bin öğrenci kayıt yapacak. Bolu ana sınıflarına kayıtta 5 yaşta yüzde 90 bir başarıya sahip. Bu anlamda Türkiye'de ki en önde il Bolu” dedi.

“OKULLARIN AÇILIŞI BİR DAHA ERTELENMEZ”

Ülkemizde yaşanan terör olaylarının eğitimi sekteye uğratacağını düşünmediğini ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: Yaşanan olaylar okulların ertelenmesini gerektirecek bir sebep değil. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz bu konularla yakından ilgileniyor. Büyük bir mücadele veriliyor. Okullarımızın güvenliği de ön planda. Eğitim yuvalarında özel bir güvenlik önleminin alınmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü en son saldırılacak yerler okullar. Orada insanların kendi çocukları var. Belki bu olayların yoğun olduğu yerlerde ki okullarımızda taşımalı sisteme geçilebilir. O nedenle okulların bir daha tatil olacağını düşünmüyorum.” (Haber Merkezi)