Özel Cağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, Behiye Baysal Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerine girişimcilik konulu bir konferans verdi. Konferans öncesi öğrenciler Cavit Demir'in hayatının ve başarılarının yer aldığı sinevizyon gösterimi izlettirildi. Cavit Demir, öğrencilere hayatından kesitler aktararak başarının temellerini anlattı. Demir konferans sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Bir öğrencinin başarınızda en büyük desteğiniz kimdir sorusuna ‘Eşim' yanıtını verdi.
Öğrencilere hayata dair önemli notlar aktaran Özel Cağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir şunları kaydetti: Arkadaşların hazırlamış olduğu sinevizyonu izlediniz. Bende sağlık koleji mezunuyum. Ülkemizde meslek sahibi olmak çok farklı bir şey. Burada muhasebe bölümünün olduğunu söylediler. Baktığımda hepinizin gözleri parlıyor. İnsan istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok. Yer etki sizler isteyin, çalışın. Ama çalışmadan emek vermeden her şeyin kolayına gitmek olmaz. Şu an ülkemizde şöyle bir durum söz konusu ki benim üzüldüğüm bir nokta. Olmayan parayı harcıyoruz. Herkes lüks içinde yaşıyor. Cep telefonu almak için yarışıyoruz. Aylık 850 TL maaş alan hatta hiç maaşı olmayan kişiler bile 3-4 bin TL'lik telefon ile geziyor. Bu beni üzüyor. Tamam, alalım ama herkes ayağını yorgana göre uzatmalı. Bugün bakın çevrenizde bankalara borcu olmayan kimse yok. Her evde iki televizyon, bilgisayar, cep telefonları. Aylık 20'şer liradan bir düşünün.
Tabiî ki belli bir noktaya gelmek için emek vermek lazım. Ben kendi hayatımda hep işime yatırım yaptım. Bizim yaz tatilimiz yoktu. Mesleğimiz gereği; sünnetler yaz ayında olurdu. Sürekli işimizin başında olduk. Çalıştık. Tabi şöyle bir şey var. Allah dağına göre kar verir. Bir çok kişinin sünnetini ücretsiz yaptım. Bu söylenmez ama bu beni mutlu etti. Siz her zaman veren taraf olun. Alan taraf olun. Veren her zaman daha iyi olur. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Biz asla sizin yaşınıza dönmeyeceğiz ama siz bizlerin yaşına geleceksiniz. Farklı meslek sahibi olanlar olacak içinizde ve inanamayacaksınız. Çalışarak yol bulacaksınız. Okuyarak bulacaksınız. Öğretmenlerinizin dediklerini yaparak yol bulacaksınız.
Üniversite mezunları hasta kabul işi yapıyor. Bazen kendime de kızıyorum. Acaba bir ziraat mezunu almakla işe hata mı yaptım diye. Acaba biz bunları işe alarak lise mezunlarının önünü mü kapattık diye düşünüyorum. Ticarette kaba bir deyim vardır. İnsan eşinden ayrılabiliyormuş, muhasebecisinden ayrılamıyormuş. Yani sizlerin mesleğiniz gelecekte çok önemli. Bir işin düzgün olmasını sağlayan kişiler sizler olacaksınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun farkında olmanız lazım. Benim sizlerin yaşına gelme imkanım olsa neler vermezdim.
Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu. Ordu'nun bir köyünde yetiştim. Bizim köyde elektrik yoktu. Ben gaz lambası ile ders çalışıyordum ve topu topu üç öğretmen vardı. şu an her imkan var. Bu fırsatları değerlendirebilirseniz iyi olur. Yeter ki hak yemeyin, bilerek kimseye haksızlık yapmayın. Allah her zaman yolunuzu açacaktır.
Demir daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Hayatında örnek aldığı bir kimse olup olmadığı sorulan Demir, Bolu'da örnek alınacak kişinin İzzet Baysal olduğunu dile getirdi. İzzet Baysal'ın eserlerinin Bolu'da olmaması halinde Bolu'nun geri kalmış bir il olacağını dile getirdi ve bu anlamda da bir üniversite kurmak istediğini ve eğitime yatırım yapmak olduğunu ifade etti.
İş disiplini ile ilgili sorulan soruya ise Demir; Bir yerde başarı var ise disiplin şarttır. Disiplin olmayan kural olmayan hiçbir yerde başarı söz konusu değildir. Başarımızın en büyk etkeni de ekip olmamızdır. Çalışan tüm arkadaşlarımız işlerinin erbabı. Yoksa Cavit