Bolu'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü sırada aşk yaşadığı sevgilisine zimmetine geçirdiği 833 bin TL'nin bir kısmının aktaran Ramazan Güzel'e 19 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verildi.
2013 yılında Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekterliği görevini yürüten Ramazan Güzel'in kurumun hesabındaki paraları zimmetine geçirdiği ve aşk yaşadığı Pınar S.'nin hesabına para aktardığı tespit edilmişti. Olayın ardından Genel Sekreter Ramazan Güzel tutuklanarak cezaevine konulurken, Karabük'te yaşayan ve aşk yaşadığı Pınar S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması yapıldı. BESOB'un hesabından 833 bin TL'yi zimmetine geçiren Ramazan Güzel, mahkemede denetleme yapmayan kurumu suçladı. Güzel, Çalıştığım odanın yönetim kurulu veya denetim kurulu herhangi bir denetleme yapmamıştır. Bir kez bile denetleme yapsalar bu iş daha önceden ortaya çıkardı. Pınar S. ile her görüşmemizde benden değişik miktarlarda para istiyordu. Parayı vermediğim takdirde benimle görüşmüyordu. Ben de ona kendimi kaptırdığım için duramıyordum. Esnaf odasının hesaplarından aldığım paraları kendisine elden veya posta havalesiyle gönderdim. Bir kısım paraları da kaldığımız otel ve gittiğimiz yerlerde harcadım. Aileme bu paralardan hiçbir harcama yapmadım” dedi.
Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada Pınar S.'ye 600 bin TL verdiğini söyleyen Ramazan Güzel'i nitelikli zimmet ve sahte resmi belge düzenleyip kullanmak suçlarından 19 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan Pınar S. ise bir suçun işlenmesiyle elde edilen parayı elde edip kullanması suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ve 4 bin TL para cezasına çarptırıldı. Pınar S.'nin hesabında bulunan 100 bin TL'nin ise kuruma geri iade edilmesine karar verildi.