Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bolu Şubesi tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) düzenlenen ‘Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy' konferansı ve şiir dinletisi programına, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman konuk oldu. Programı; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile öğrenciler izledi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından program Mücahit Çelik'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan MTTB Bolu İl Başkanı Hayrettin Özdemir, Çanakkale Zaferi'nin önemini gelecek kuşaklara aktarmanın bizlere düşen önemli bir borç olduğunu belirterek, aziz şehitlerimiz ile birlikte şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle andı.

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman ise, Bugün etrafımıza baktığımızda çok karışıklık görüyoruz. Bu buhrandan Dünya'nın kurtulması gerekiyor. Bu da ancak Çanakkale ruhuyla, imanla ve inançla olur.” dedi. Kahraman konuşmasında Çanakkale Savaşları'nda Bolu'nun 1405 şehit verdiğini de sözlerine ekledi.

İsmail Kahraman, Osmanlı Devleti'nin 9 milyon kilometrekare olan toprağının Trablusgarp, Balkan ve 1. Cihan Harbi sonunda 5.5 milyon kilometrekareye düştüğünü ifade ederek, gençlere tarihimizi iyi analiz etmelerini tavsiye etti. Programda öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Destanı şiirini okudular; Yemen türküsü başta olmak üzere Çanakkale türküleri seslendirdiler. Haber Merkezi