Bolu Belediyesi'nin her yıl düzenleyip geleneksel hale getirdiği kültür ve tarih turları kapsamındaki geziler başladı. 2014 yılı programı çerçevesinde Çanakkale'ye gidecek ilk grup Cuma gecesi yola çıktı.
Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı kültür ve tarih turları kapmasında 45 kişilik grup Çanakkale'ye yola çıktı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek hayırlı yolculuklar diledi. Geziye katılan vatandaşlar da Başkan Yılmaz'a gezinin düzenlenmesinden dolayı teşekkür ettiler.
Bolu Belediyesi kültür gezileri ile ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kültür gezilerine halkın yoğun ilgisi olduğunu ve bu ilgilinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, İlk gezimizde 45 vatandaşımızı Çanakkale'ye uğurluyoruz. Şu anda bizler gibi yola çıkacak vatandaşlarımızın da heyecanlı olduğunu görüyoruz. Çünkü tarihimizi görmek, öğrenmek geçmişte insanlarımızın neler yaşadığını, bu ülkenin nasıl kazanıldığını, bu hale hangi şartlarda geldiğimizi görmek insanlarımızı heyecanlandırıyor. Geziye katılanlardan oradaki hem milli hem de manevi ruhu hissetmelerini istiyorum. Bolu'dan Çanakkale'ye gitmek isteyen her vatandaşımızı oraya götürmeyi hedefliyoruz. Ben yola çıkacak vatandaşlarımıza iyi yolculuklar diliyorum. Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin” dedi.
Başkan Yılmaz, vatandaşlardan gezi kapsamında hiçbir ücret talep edilmediğini belirterek, Bu gezilerimiz tamamen ücretsizdir. Öğlen ve akşam yemekleri Belediyemiz tarafından ikram edilmektedir. Çanakkale'ye giden vatandaşlarımız rehberler eşliğinde Seddülbahir savaş galerisi, 57. Alay Şehitliği, Alçı Tepe köyü, Conk bayırı, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş abidesi, Şahin Dere Şehitliği, Seyit Onbaşı Heykeli ve Tabyaları, Namazgâh Tabyası, Kilit Bahir Tabyası ve Nusret Mayın gemisi gibi birçok yeri görme fırsatı bulacak” ifadelerini kullandı.