1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Bolu'ya geldi. Bolu'da 15 gün kalacak olan gezici müzede Çanakkale Savaşı ile ilgili sinema gösterileri yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Gaziler Vakfı ve Bolu Belediyesi'nin ortak yürüttüğü çalışmayla 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Bolu'ya geldi. Belediye Meydanı'nın karşısına kurulan otobüs içindeki geçici müzeye Bolulular yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlar için 2012 yılından bu yana yürütülen çalışma kapsamında Türkiye'nin birçok şehrine giden gezici otobüs, Bolu'ya geldi. Bolu'da 15 gün kalacak olan gezici müze yetkilileri, Çanakkale Savaşı ile ilgili sinema gösterilerinin de yapılacağını belirttiler.

Gezici otobüs içerisinde Çanakkale Savaşı'na ait birçok tablo ve heykel bulunuyor. Ayrıca ‘Ben size dönmeyi değil, ölmeyi emrediyorum' sözleriyle Çanakkale zaferinin baş mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün konuşmaları da dinletiliyor. Müzenin dışına da açılan sergide yine zaferle ilgili birçok eser satışa sunuldu. Bolulu vatandaşlar, gezici müzeye yoğun ilgi gösterdi. Müze, 2012 yılından bu yana 60 şehri gezdi ve yüzlerce okulda öğrencilerle buluştu.