Okulda düzenlenen seminerin Ekim ayı konuğu, Özel Çağsu Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah Op. Dr. Sedat Sadal, kariyerine tıp alanında yön vermek isteyen öğrencilerin tıp mesleğini tanımaları ve ilgi, yetenek ve özelliklerine uygun mesleklere yönelebilmeleri için öğrencilerle buluştu. Hazırladığı sunum ile doktorluk mesleğinin eksi ve artılarını anlatan ve tıp fakültesini kazanmakla eğitim sürecinin bitmediğini ifade eden Op. Dr. Sedat Sadal, tıp fakültesi bittikten sonrada tıbbın hangi alanına ilgi duyuluyorsa öğrencilerin kariyer hedeflerini o yönde ilerletmeleri konusunda öğütlerde bulundu.

Özellikle bu yıl YKS’ye girecek olan 12. Sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde öğrencilerin sorularına da cevaplar veren Op. Dr. Sedat Sadal, tıp fakültesinde okuduğu öğrencilik yıllarından, mezun olduktan sonra doktorluk kariyerine ilk başladığı yıllara ve sonrasında da günümüze kadar geçen uzun yıllarda, meslekte başından geçen ilginç anılarını anlattı ve bu mesleği nasıl tercih ettiğini öğrencilerle paylaştı.

Seminer sonunda Özel Çamkent Anadolu Lisesi kurucusu Ebru Akın ve okul yöneticileri, katılımlarından dolayı Op. Dr. Sedat Sadal’a teşekkürlerini sunarak plaket ve çiçek takdim etti. Elif Erdoğan