Gerede Ramazan Dede Camiinde Camiler Oymağım Olsun” projesi kapsamında saat 12.00 ila 15.30 arasında izcilik eğitimi veriliyor.

Her hafta Pazar günleri Gerede Ramazan Dede Camii'nde ‘Camiler Oymağım Olsun' projesi kapsamında 12.00 ila 15.30 saatleri arasında öğrencilere izcilik eğitimi alıyor. İzci Lideri Ramazan Dede Camii İmam Hatibi Yakup Karadavut'un altışar kişilik gruplar halinde üç obası var. Kartal Obası, Ceylan Obası ve Şahin Obası. Mekân olarak Gerede Esentepe küçük izci parolası ‘Küçük izci çok çalışır' ile Ramazan Dede izcileri oyunlar eşliğinde izciliğin kurallarını öğreniyorlar. Kursta izcilik eğitimi yanında izciliklerle birlikte öğle ve ikindi namazları kılınıyor. Temel dini bilgiler, kısa dua ve sureler öğretiliyor. İzciler, eğlenerek öğreniyor öğrenirken eğleniyorlar.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, izcileri ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. İzmirli, hafta sonu öğrencilerin camilere gelerek daha önce aldıkları din eğitimi hatırladıklarını belirterek, ‘'Cami ile olan ilişkileri devam ettirsinler, hocalarıyla faydalı bir şekilde vakit geçirsinler diye Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda bu etkinlikler düzenlenmektedir. İşin içine izcilik etkinlikleri de katılınca daha cazip hale gelmektedir. Bu gün aldıkları eğitimi yerinde görme fırsatım oldu. Bu vesileyle bu güzel etkinliği sürdüren Yakup Karadavut hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi