Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili gecesi Gerede'de camiler adeta doldu taştı. Gerede Yeni Cami'de Kur'an-ı Kerim okunarak, ilahiler söylendi, eller semaya kaldırılarak hep birlikte dualar edildi.

Gerede Müftülüğü tarafından Yeni Cami'de akşam namazından sonra özel Mevlid Kandili programı idrak edildi. Okunan Hatim-i Şerif'lerin duaları yapıldı. Camilere gelenler burada ellerini semaya açarak tövbe ve istiğfar ederek, Yaradan'dan geçmiş günahlarının affedilmesini diledi, okunan dualara ‘Amin' dedi.

Gerede Müftüsü Abdurrahman ŞenoğluMevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada; Mevlid Kandili Rebiulevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber Efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Bu yıl Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444 üncü yıl dönümünü kutluyoruz.Bu vesile ile İlçe Müftülüğümüz tarafından Salı günü öğle namazına müteakip Hacı Emin Efendi Camiinde bayanlar için program düzenledik. Yatsı namazına müteakiben de bütün cemaatimizle Yeni Camide Mevlidi Şerif programı yaptık. Gerede İlçe Müftülüğü olarak Mevlid Kandilinin bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini, Yüce Allah'tan niyaz ederiz” ifadelerine yer verdi. Yeni Cami'de Mevlid okunurken şeker ve gül suyu ikram edildi. Namaz sonrasında ise kandil simidi dağıtıldı. Gerede Medya Takip