Karaçayır Mahallesi Baysal Camii hocası Abdülkadir Ergül geçen sene başlattığı geleneği bu yılda sürdürdü. Cuma namazı sonrası, Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenleyen Ergül, bu sene ilginin fazla olmasından dolayı memnun olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz sene Baysal Camiinde kan bağışı kampanyası düzenleyen Baysal Camii İmamı Abdülkadir Ergül, bu yılda geleneği bozmadı. Cuma namazı çıkışında cami önünde Kızılay ekipleri tarafından kan bağışı toplandı.
Bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen ve kan bağışına herkesi davet eden Abdülkadir Ergül, Hadisler derki, insanlığın hayırlısı insanlığa yardım edendir ve Bir Müslüman dünyada bir kardeşinin sıkıntısını giderirse Allah da onunda ahirette bir sıkıntısını giderir. Bu hadislerden yola çıkarak, bizlerde Kızılay'la birlikte camimizde kan bağışı kampanyası düzenledik. Cemaatimizde, büyük bir ilgi göstererek bağışta bulundular. Bu kan bağışı kampanyasını sürdüreceğiz. Diğer cami hocalarının da kampanya düzenlemesini bekliyoruz” dedi.
Öte yandan, Cuma namazı sonrası duyarlı vatandaşlar, form doldurarak, Kızılay aracında kan bağışında bulundular. Baysal Cami hocası Abdülkadir Ergül'de, kan bağışında bulunan vatandaşlara ve Kızılay görevlilerine teşekkür etti.